Bitlis'teki 25 Hükümlüye Girişimcilik Eğitimi

Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) Bitlis Şubesi tarafından Bitlis Açık Ceza İnfaz Kurumu, KOSGEB ve İş-Kur Bitlis İl müdürlüklerinin işbirliğiyle Bitlis Açık Ceza İnfaz Kurumundaki 25 hükümlüye uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi.

Bitlis'teki 25 Hükümlüye Girişimcilik Eğitimi
KOSGEB Eğitmeni Rahime Yılmaz Acet tarafından Bitlis Açık Ceza İnfaz Kurumunda verilen 32 saatlik kurs, 4 gün devam etti. Hükümlülerin yoğun ilgi gösterdiği kursta; girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve tecrübe paylaşımı gibi başlıca konular ele alındı. Kursu başarıyla tamamlayan hükümlü girişimcilere girişimcilik sertifikası verilecek.

Düzenlenen kurs ile ilgili değerlendirmede bulunan BİGİAD Bitlis Şube Başkanı Cengiz Şahin, girişimcilik kurslarının Bitlis Açık Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen kursla sınırlı kalmayacağını söyledi.

BİGİAD Bitlis Şubesi olarak 27 - 30 Kasım 2017 ve 4 - 7 Ocak 2018 tarihleri arasında Tatvan TSO konferans salonunda toplam 50 kişi kontenjanlı iki uygulamalı girişimcilik eğitim kursu daha açacaklarını ifade eden Cengiz Şahin, açılacak olan kurslara başvurmak isteyen kursiyer adaylarının İş-Kur Bitlis il Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA