Bigadiç'te Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yılı Bigadiç’te düzenlenen törenlerle kutlandı. Cumhuriyet coşkunun yaşandığı kutlamalarda öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterileri sergilendi ve Bando takımı eşliğinde resmi geçit töreni düzenlendi.

Bigadiç'te Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Bigadiç İlçe Merkezinde bulunan açık pazar yerinde gerçekleşen programda günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından halk oyunları ekipleri gösterilerini sundular. Daha sonra ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirmeleri yapıldı. Programın sonunda bando takımı ile birlikte geçiş töreninin yapılmasının ardından program sona erdi. Akşam Belediye Park oteli önünden başlayacak olan ‘Cumhuriyet Bayramı’ yürüyüşüne tüm halkın davetli olduğu bildirildi.

Bigadiç’te yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kaymakam Refiği Mehmet Bek, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Başsavcı Murat Türkoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmethan Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, Oda Başkanları, Mahalle Muhtarları, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlarımızın katılımı ile kutlandı.
Kaynak: İHA