BAİB'de Yaş Meyve Sebze Sektörü Değerlendirme Toplantısı

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, önümüzdeki günlerde yaş meyve sebze üretim ve ihracat sezonunun hız kazanacağını bildirdi.

BAİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, BAİB'de, sektör paydaşlarının katılımıyla yaş meyve ve sebze sektörü değerlendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya, BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, Antalya Zirai Karantina Müdürü Ekrem Çetin, Antalya Ürün Denetmenleri Grup Başkan Yardımcısı Ramazan Kahramanlar, BAİB Yönetim Kurulu üyesi Ali DEMİR, yaş sebze meyve ihracatçıları, yaş sebze meyve komisyoncuları ve gümrük müşavirleri katıldı. Toplantıda yaş sebze meyve sektörünün tüm yönleri istişare edildi.

Toplantının açılışında konuşan BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, önümüzdeki günlerde yaş meyve sebze üretim ve ihracat sezonunun hız kazanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Yoğun bir dönemin içerisine gireceğiz. Bu vesileyle tüm sektör temsilcilerine başarılar diliyorum. Ayrıca özellikle ihracatın kesintisiz bir şekilde sürmesi için geç saatlere kadar mesai harcayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Zirai Karantina Müdürlüğü ve Ürün Denetmenleri Grup Başkanlığı çalışanlarına toplantıda bulunan Kurum Müdürleri aracılığıyla teşekkür ediyorum. Yıllardır üreticilerimizin emeklerinin karşılığını bulması, ülke ekonomimizin gelişip, ihracatımızın kesintisiz bir şekilde sürmesi için uyum içerisinde çalışıyoruz. Her zaman sektörümüzün yanındalar. İstişare ile gerekli adımları atıyoruz. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA