Aydın'da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Aydın’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94.yılı coşkuyla kutlandı.

Aydın'da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Aydın Valiliğinde düzenlenen tebrikat töreninde Vali Yavuz Selim Köşker kutlamaları kabul etti. Törenin ardından kutlamalara İstasyon Meydanında devam edildi. Tören geçişi sırasında Aydın Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerine vatandaşlar karanfil atarak sevgi gösterisinde bulundu. Aydın İstasyon Meydanındaki kutlamalar, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun tören aracı ile törene katılanları ve halkı selamlaması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün önlem ve anlamını belirten Konuşmayı Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger yaptı. Vali Köşger, büyük bir tarihi değişimi gerçekleştirerek, bağımsız ve çağdaş bir devlet yönetimi armağan eden Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitleri, kahraman gazileri, gönül borcu ve sonsuz minnetle andıklarını ifade ederek, “Büyük Türk Milletinin ve kahraman ordumuzun, büyük önder Atatürk’ün yanında tek yürek ve tek yumruk olarak yer alması ile yürütülen bağımsızlık ve istiklalimiz için binlerce şehit verilerek kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın ardından Cumhuriyet’in kurulması tarihin nadir kaydettiği başarılardan birisidir. Ülkemiz 94 yıl içinde baştan başa imar edilmiş, her konuda olduğu gibi gerçekleştirilen sanayi hamleleri yanında, bilim ve teknoloji alanında önemli gelişmeler sağlanmış. Dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında saygın yerini almıştır. Bizlerde atalarımızdan aldığımız ve devletimizin temeli olan Cumhuriyetimizi büyük bir heyecanla el üstünde taşıdık, taşımaya devam ediyoruz. Tıpkı 1453’te istanbul surlarının önünde olduğu gibi, tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi, tıpkı Kurtuluş Savaşında olduğu gibi ve 15 temmuz Hain darbe Girişiminde olduğu gibi korkmadan yiğitçe devlete vatana Cumhuriyet’e ve milli iradeye sahip çıktığınız gibi yarın bizden devralacağınız bu bayrağı daha büyük bir heyecanla ve yüreklilikle yükseklere taşıyacağınıza eminiz” diye konuştu.

Vali Köşger, konuşmasının ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Vatandaşlar Polis Okulu öğrencilerine sevgi gösterisinde bulundu

Halk Oyunu gösterileri ve şiirlerin okunmasının ardından kutlamalar tören geçişi ile devam etti. Aydın Bisikletliler Derneği ve Fevzi Mürüvvet Uğuroğlu Ortaokulu öğrencilerinden oluşan bisiklet grubu tören geçişine renk katarken, Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin geçişi sırasında vatandaşlar, polis okulu öğrencilerine karanfil atarak sevgi gösterisinde bulundu. Töreni izlemeye gelen vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve alkışlar ile polis okulu öğrencilerine destek verirken, karanfil atarak sevgi gösterisinde bulundu. Tören geçişinin ardından Cumhuriyet’in 94.yılı kutlama programı sona erdi.

Törene Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, askeri ve idari erkan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA