40 Çocuk İle Atatürk'ün İmzası Atıldı

İstanbul'da 40 çocuk tarafından Atatürk'ün imzasının koreografisi gerçekleştirildi, 81 parçadan oluşan puzzle ile Türk bayrağı desenli Türkiye haritası tamamlandı.

İstanbul'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında bir AVM'de 40 çocuk, Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasının koreografisini gerçekleştirdi, 81 parçadan oluşan puzzle ile Türk bayrağı motifli dev Türkiye haritası yaptı.

Küçükçekmece Belediyesi Cumhuriyetin ilanının 94. yılı kutlamaları çerçevesinde özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bir AVM'de bir araya gelen onlarca çocuk "flash bob" etkinliği ile hep birlikte şarkı söyleyip dans etti.

AVM'nin ortak alanında saat 13.00'te Hababam Sınıfı film müziğinin piyano ile seslendirilmesiyle aniden beliren çocuklar, çeşitli dans figürleri sahneledi, zeybek oynadı. Şarkı söyleyerek dans eden çocuklar, daha sonra bir araya gelerek Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasının kareografisini yaptı. Yaşananları ilgiyle seyreden vatandaşlar, gösteri sonrası çocuklara alkışlarla destek verdi.

Kareografi sonrası, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" yazılı tişörtlü çocuklar, oluşturdukları koro ile İstiklal Marşı ve Cumhuriyet Marşı'nı seslendirdi. Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan da koroya katılarak çocuklara eşlik etti.

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Şencan, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 94. yılının çeşitli etkinlikle kutlandığını belirtti.

Cumhuriyetin kurulmasında büyük emeklerin sarf edildiğini ve çileler çekildiğini belirten Şencan, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluşunda gazi ve şehit olan tüm geçmişlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. O günden bugüne kadar memleketimiz, vatanımız, bayrağımız, ezanımız için toprağa düşmüş olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, gazilerimize Allah'tan şifalar diliyoruz." dedi.

Türkiye'nin güzel ve kıymetinin bilinmesi gereken bir ülke olduğuna vurgu yapan Şencan, "Ülkemiz için hain tuzaklar kuranlar var, bunlara karşı bilinçli olmalıyız. Bizler geleceğimize, çocuklarımıza pırıl pırıl gençlerimize çok daha güzel bir ülke bırakmak için mücadele etmeliyiz. Gençlerimiz de zaten bu bilinçle yetişiyorlar. Bizler üzerimize düşenleri yaptıktan sonra inanıyoruz ki onlar ülkemizi dünyada çok daha söz sahibi ülke haline getireceklerdir." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından çocuklar 81 parçalık puzzle ile ay-yıldızlı dev Türkiye haritasını tamamladı. Son parçayı başkan yardımcısı Şencan panoya yerleştirdi.

Yüz boyama ve 29 Ekim Hatırası fotoğraf çekimlerinin de yer aldığı etkinlikte, 3D yazıcı ile hazırlanan #Küçükçekmecede29Ekim yazılı hashtag promosyonları katılımcılara hediye edilirken, katılımcılara bayrak ve balon dağıtıldı.
Kaynak: AA