29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Karabük'te Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Karabük’te düzenlenen resmi tören ile kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Karabük'te Coşkuyla Kutlandı
Valilik makamında kabullerin ardından hava muhalefeti nedeniyle Soğuksu Kapal Spor Salonu’nda ve Karabük Valisi Kemal Çeber’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve protokol üyeleri ile öğrenciler, gaziler, KARDEMİR işçileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende Karabük Valisi Kemal Çeber ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, salonda bulunanların bayramını kutladı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Vali Kemal Çeber, Türkiye Cumhuriyeti’nin, 94. yılını kutladıklarını belirterek, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesi ve muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak hedefi ile kurduğumuz Cumhuriyetimizin binlerce yıllık devlet geleneğimiz ve bin yıllık Anadolu geçmişimizin zorlu koşullarında elde ettiğimiz en değerli kazanımdır. 94 yıllık şanlı mazimizde pek çok zorluğun üstesinden gelerek, özellikle son dönemlerde yaptığımız atılımlarla dünyada sözü dinlenen güçlü yükselen devletler arasında yer almayı başardık. Bugün büyüyen ekonomimiz, güçlenen demokrasimiz, insani değerlere bağlılığımız ilkeli tutarlı adalet ve hakkaniyet temelinde yürüttüğümüz dış politikamız ile dünyaya ilham kaynağı olmaya devam ediyoruz. 15 Temmuz gecesi kahraman milletimiz vatanımızın birliğine, ülkemizin bağımsızlığına karşı bu toprakların gördüğü en alçak ve hain işgal girişimi atalarının bir asır önce gösterdiği cesarete ile def etmeyi başarmış ve Cumhuriyetimizin devleti ve milleti ile ilelebet payidar kalacağının teminatı olduğunu tüm dünyaya bir kere daha göstermiştir” dedi.

Daha sonra günün önemini anlatan şiir ve kompozisyonların okunduğu tören de halk oyunları gösterisi düzenlendi.

Törende, Safranbolu 125’inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı askerlerinin mehter marşı ile yaptığı gösteri ile salonda büyük ilgi gördü.

Cumhuriyet bayramı dolayısıyla okullar da düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.

Törende ayrıca bayrak taşıyan bir öğrenci baygınlık geçirdi.
Kaynak: İHA