Yeni Yapılacak Alsancak Stadı'nda Yaşanan Ruhsat Sorunu

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican: 'Dün, hükümet stadı yıkıp, AVM yapacak diye ortalığı birbirine kattılar. Çıktık dedik ki asla böyle birşey söz konusu değil. Bugün yönetmeliği gerekçe göstererek inşaat için ruhsat izni vermiyorlar'

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Konak Belediyesi'nin inşaat ruhsatı vermediği Alsancak Stadı ile ilgili, "Dün, hükümet stadı yıkıp, AVM yapacak diye ortalığı birbirine kattılar. Çıktık dedik ki asla böyle birşey söz konusu değil. Bugün yönetmeliği gerekçe göstererek inşaat için ruhsat izni vermiyorlar." ifadelerini kullandı.

Delican, yaptığı yazılı açıklamada, Konak Belediyesi'nin Büyükşehir Belediyesinin otopark mevzuatını gerekçe göstererek, Alsancak Stadı’na inşaat izin ruhsatı vermemesiyle kentte kriz ortamı yaratıldığını belirtti.

Kolaylıkla çözülebilecek bir sorunun büyütüldüğünü aktaran Delican, "Hep aynı matematik, olmazcı anlayış. Dün, hükümet stadı yıkıp, AVM yapacak diye ortalığı birbirine kattılar. Çıktık dedik ki asla böyle bir şey söz konusu değil. Bugün yönetmeliği gerekçe göstererek inşaat için ruhsat izni vermiyorlar. Devletin kurumları, koordineli ve uyumlu çalışmalı, sorunların çözümü noktasında birleşmeli, diyalog içinde olmalı ki önümüz açılsın. Yok, bu bir siyasi taktikse eğer, ancak İzmir'e ve İzmirli'ye kaybettirir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Sözlüklerinde 'beraber yapmak' yok"

Delican, Alsancak Stadı'nın yapımının zorlaştırılmak istendiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sözlüklerinde 'beraber yapmak' yok. Kriz üretim makinesi gibiler. Şimdi de çekilmiş, tek kelime etmeden seyir içindeler. Çözüm aramadıkları gibi iki satır bir açıklama yapmamakta da direniyorlar. Bu hali anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Gerçekten merak ediyorum. Sayın Aziz Kocaoğlu orada ne yapmak istiyor? Kafasının arkasında ne var, açıklasın. 'AVM yapacaklar' dedi. 'Böyle bir planımız yok, yapmayacağız' dedik. İzmir'i aynı yerde, daha dayanıklı, kapasitesi genişletilmiş, çağdaş bir komplekse kavuşturmak için düğmeye bastık. Okyanusları geçirip bir kaşık suda boğmak bu olmalı. Kamuoyunu, beraberce çözülebilecek sorunların krizleri ile meşgul etmekten vazgeçmeliler."

Kaynak: AA