Vali Gül, 'İkra Kitap' Projesinin Açılışına Katıldı

Sivas Valisi Davut Gül, Sivas İmam Hatipliler Derneği'nin hazırladığı "İkra Kitap" adlı projenin açılış törenine katıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Gençlik Projeleri Destek Programı" kapsamında desteklediği, Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından hazırlanan "İkra Kitap" adlı projenin açılşı yapıldı.

Dernekte yapılan törende konuşan Vali Gül, "İmam Hatipliler Derneği'nin açmış olduğu 'İkra Kitap' projesinin devam edecek olması ve gençlerin kitapla tanıştırılması da çok önemlidir. Bu proje ile gençlerin aileleri üzerindeki yükü kaldırması bizleri mutlu etti." dedi.

İmam Hatipliler Derneği Başkanı Samet Şimşek de davetlilere proje hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin tarafından yapılan duanın ardından kütüphane olarak faaliyet gösterecek "İkra Kitap" projesinin açılışı yapıldı.

Programa Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Sekreteri Mehmet Ali Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, resmi kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA