Tekirdağ'a Yapılacak Yatırımlar Masaya Yatırılıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Şarköy ilçesinde gerçekleştirilen yatırım ve projelerin görüşüldüğü değerlendirme toplantısına katıldı.

Tekirdağ'a Yapılacak Yatırımlar Masaya Yatırılıyor
Düzenlenen toplantıya Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, M. Zeki Gürcün, Fatih Ünsal, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, TESKİ ve Şarköy Belediyesi idari personeli katıldı.

Toplantıda Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok’un ilçe ile ilgili genel bir değerlendirmesinin ardından konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "İlçe belediyeleri ile gerçekleştirmiş olduğumuz değerlendirme toplantılarının sonuncusu Şarköy ilçemizde düzenliyoruz. Hizmet süremizin 3,5 yılını tamamladık. Daha önümüzde bir buçuk yılımız var. Bu nedenle bütün ilçelerimizle bu toplantımızı gerçekleştirdik. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar Şarköy ilçesine yapılan yatırımları, öneri ve talepleri değerlendireceğiz. Toplantının verimli geçeceğine inanıyorum" dedi.

Toplantıda konuşma yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, "TESKİ olarak Şarköy’de tamamladığımız 10 projemiz ve devam eden 3 işimiz var. Bugüne kadar Şarköy’de yaptığımız işlerin toplamı KDV dahil 15 milyon 556 bin 394 TL’dir. Şarköy Derin Deşarj Tesisinin mekanik rehabilitasyon işi tamamlandı. Jeneratör kurulumları tamamlandı. İçme suyu depoları bakım, onarım ve dezenfeksiyon çalışmaları tamamlandı. En önemli işimiz referandum öncesinde temelini attığımız Şarköy İlçesi Muhtelif Mahalleler İçme Suyu ve Kanalizasyon İnşaatımızdır. Bu proje Gaziköy, Hoşköy, Çınarlı ve Güzelköy Mahallelerimizi kapsıyor. İnşaat çalışmalarının yüzde 80’i tamamlandı. Şu an itibariyle Çınarlı ve Güzelköy’deki kanalizasyon hatları tamamlandı. Hoşköy’de terfi merkezi kurulumu devam ediyor. Gaziköy sit alanı olduğu için bununla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Proje kapsamında 22 kilometre kanalizasyon hattı, 2,2 kilometre terfi hattı, 5 kilometrelik içme suyu hattı tamamlandı. Mursallı ve İğdebağları Mahalleleri altyapı çalışmalarını da bu proje kapsamında yapacağız. Önümüzdeki dönemde en önemli projemiz Mürefte’nin atıksu arıtma kapasitesi yeterli olmadığı için yeni bir tesis yapacağız" sözlerini söyledi.

Kaynak: İHA