Sen De Bir Pati Sev Projesi 5 Bin Öğrenciye Ulaştı

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak üzere ‘Sen de Bir Pati Sev’ projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Sen De Bir Pati Sev Projesi 5 Bin Öğrenciye Ulaştı
Bugüne kadar Eskişehir çapında binlerce öğrenciye ulaşarak eğitim çalışması yürüten Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Ankara, İzmir, Kocaeli, Kayseri, Nevşehir, İzmit gibi şehirlerden gelen davetleri de kabul ederek eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü son olarak İzmit Tuncay Emir Anaokulu’nda yaklaşık 100 minik öğrenciye hayvan sevgisi aşıladı.

Veteriner Hekim Hamit Cem Köse, Veteriner Sağlık Teknikeri Selma Ebru Kaya, Veteriner Teknikeri Sefa Sarı ve Proje Koordinatörü Canan Aktaş yaptığı sunumda, sokak hayvanlarına nasıl davranılması gerektiği konusunda slayt gösterimi eşliğinde bilgiler aktarıldı. Sunum sonrasında ayrıca minik öğrencilere kitap ve sertifika da takdim edildi. Eğitim çalışmasında ayrıca çocuklara sokak hayvanları ve evcil hayvanların bakımı ile ilgili temel bilgilerden oluşan sunumlar da yapıldı. Çocukların anlatılan konuları pekiştirmesini kolaylaştırmak için Doğal Yaşam Merkezi’nden götürülen kedi, köpek ve tavşanlar da çocuklardan ilgi gördü.

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak istiyoruz. Bugüne kadar başta Eskişehir olmak üzere yapılan çalışmalar ile yaklaşık 5 bin çocuğumuza ulaştık” diyerek Sen de Bir Pati Sev adlı eğitimlerinin devam edeceği bilgisini verdi.
Kaynak: İHA