Sarp Sınır Kapısı'ndaki Yaya Gecişleri Normale Döndü

Türkiye’nin Gürcistan’a açılan kapısı Sarp Sınır Kapısı’nda sistemsel bir arızadan dolayı duran yaya geçişleri sorunun çözülmesinin ardından tekrar başladı.

Bu sabah saatlerinde sistemde oluşan bir arıza nedeni ile SGK’dan 4c Hizmet Dökümü Sorgulaması yapılamadığı için Türk vatandaşların Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a geçişi durmuştu. Sistemsel arızanın giderilmesinin ardından kapıdan geçişler açılarak, Türk vatandaşlarının geçişi hızlı bir şekilde sağlandı.

Konuyla ilgili Artvin Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Sarp Sınır Kapısı’nda 28.10.2017 günü Saat 08:30 sıralarında Kamu Uygulama Merkezi içerisinde bulunan SGK 4c Hizmet Dökümü sorgulaması ’Log Kaydı insert edilmedi’ uyarısı vermesi ve sorgulama yapılmaması sebebi ile Türk yolcuların yurt dışına çıkış işlemleri yapılmamış olup, meydana gelen arıza ile ilgili ivedilikle Türksat, E-devlet, SGK Genel Müdürlüğü ve Artvin SGK yetkililerine bilgi verilmiş, yapılan çalışmalar sonucu 12.15 sıralarında sistemin normale dönmesi ile bekleyen yolcu işlemleri hızlı bir şekilde yapılmıştır. An itibariyle kapının akışkanlığı devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA