Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Açıklaması

Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, ‘Kardeşlerin Tanışma Toplantısı’na katılan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 11 Eylül saldırılarının, Batı’nın İslam’a karşı uyguladığı ikiyüzlü algı politikasının kurgulanmış bir gerekçesi olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Açıklaması
Kentte bir otelde düzenlenen ‘Kardeşlerin Tanışma Toplantısı’na SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra, İl Başkanı Mahmut Arıkan, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeni dünya düzeninde kullanılan algı operasyonunun, tarafların birbirini tanıma ve kardeşlik hukukunu geliştirmesi yerine, kutuplaşmayı sağladığını ve güçlü devletler için yeni fırsat ortamları doğurduğunu belirten Karamollaoğlu, “Batı, oluşturduğu algı operasyonu ile hukuku, demokrasiyi içselleştirmiş ve hiçbir tereddüt göstermeden uygulayan ülkeler olarak görünüyor. Ben öyle görmüyorum. Avrupalılar, asırlarca menfaat sebebiyle birbirlerini yediler. Avrupa’daki Yüzyıl Savaşları bunun en açık örneğidir” dedi.



“Batı İslam alemini en büyük tehlike olarak görüyor”

Batılı devletlerin, 2’inci Dünya Savaşından sonra, kendilerini güçlü kılmak adına anlaşmaya vardıklarını belirten Karamollaoğlu, “İsviçre’de toplandılar ve önce savaş hukukunu belirlediler. Sonra kendi aralarında kavga edip birbirlerine zarar vermemek için insan hakları mefhumunu geliştirdiler. Bundan sonra da Strazburg’da İnsan Hakları Mahkemesini kurdular. Eskiden sömürdüğümüz ülkelerde de demokrasi olsun, oralarda da insan haklarına riayet edilsin, oralarda da hukuk üstün tutulsun dediler ve bütün geri kalmış ülkelerde ve İslam ülkelerinde, demokrasinin, adaletin, insan haklarının yerleşmesi için gayret sarfettiler. Ancak onların torunları eskiyi unuttular. Bu sefer kendi hayat standartlarını devam ettirebilmek için gözlerini geri kalmış ülkelerdeki zenginliklere diktiler. Bu gelişmeler içinde kendileri için İslam alemini tehlike olarak kabul ettiler” diye konuştu.



“11 Eylül istihbarat örgütleri tarafından gerçekleştirildi”

İslam’a karşı algı operasyonu oluşturmak için en önemli dönemin 11Eylül saldırıları olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, “11 Eylül hadiseleri Müslümanlar tarafından yapılmıştır dediler ama Amerika ve Avrupa’daki milyonlarca insanın da inandığı gibi şuna kesinlikle inanıyorum ki; bu, Müslümanlar tarafından değil, belli istihbarat örgütleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Amerika işkenceyi 11 Eylül’den sonra caiz kıldı bu da yetmedi, hukuku rafa kaldırdı” ifadelerini kullandı.

“BOP algı operasyonunun uzantılarından”

Büyük Ortadoğu Projesi’nin de, söz konusu algı operasyonlarının bir uzantısı olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanımız, ‘Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanıyım” dedi.

Sonra da söylememiştim dedi.

İki konuşmayı da yanyana getirince bir daha bu konuya temas etmedi. Ama bizi bu oyuna getirdiler. Ortadoğu’daki bütün karmaşanın içine bizi soktular. Biz diretseydik, olmaz deseydik, burada akacak kan yarın bize de sıçrar deseydik o zaman bu işin bu noktaya gelmesine engel olabilirdik. Ta Irak müdahalesi meydana geldiğinde Erbakan Hoca’nın ifadesi şuydu: ‘Irak’tan sonra sıra Suriye’ye gelecek, arkasından da Türkiye ve İran’a gelecek.’ Bugün de biz o noktaya gelindiğine, maalesef şahit oluyoruz.”

“Tek kurtuluş Milli Görüş Hareketi”

Milli Görüşün asıl hedefinin söz konusu algı operasyonlarına karşı güçlü bir Türkiye ortaya çıkarmak olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, “Milli görüşün asıl hedefi bütün dünyada huzur ve barışın tesisidir. Bu, gerçek manada adaletin ve hakkın tesisi ile uygulanır. Bunun için önce kendi ülkemizi yaşanabilir bir ülke haline getirmek mecburiyetindeyiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: İHA