Türk Tarihinin Son Hafızası 'Edirne Kent Müzesi'

Asırlar önce Osmanlı Devleti’nin şimdi ise Türkiye Cumhuriyeti’ nin en stratejik ve önemli şehirlerinden biri olan Edirne’de, Türk tarihinin son hafızası “Edirne kent müzesi” ziyaretçilerini bekliyor.

Türk Tarihinin Son Hafızası 'Edirne Kent Müzesi'
Asırlar boyu pek çok düşman işgali ve doğal afetler ile yüz yüze gelen Edirne, eşsiz kimliğini kaybetmeden günümüze ulaşarak, yerli ve yabancı binlerce turistin ilgisini çekmeye devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti’ nin en önemli yapı taşlarından biri olan Edirne’de, geçtiğimiz Mayıs ayında ziyaretçilerine kapılarını açan, Edirne Kent Müzesi, hem tarihi olaylara ışık tutmaya hem de ziyaretçilerine tarih yolculuğu yaşatmayı sürdürüyor.

“Kültürümüzün hafızasını yansıtmaya çalıştık”

Edirne Kent Müzesi Müdürü Recep Soyupak, müzenin argümanları hakkında bilgiler vererek, “Edirne’nin coğrafi yapısı, sınır kapılarımız, önemli devlet adamları, av köşkü ile ilgili bölüm, trajedi bölümü yani yaşadığı 4 işgal ve 2 yangının ayrıntıları, göç kısmı, yemekleri, müzik kültürü, Kırkpınar, yani ulusumuzun, kültürümüzün hafızasını halkımıza yansıtmaya çalıştık” dedi.



Edirne, Türkiye’ye mal olmuş bir şehir”

Soyupak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün kenti ziyaretini de müzede yaşattıklarını belirterek, “Ziyaretçilere de belgeleri teknolojik imkânlarla okumalarını, dinlemelerini sağlamaya çalıştık. Edirne, barındırdığı kültür dolayısıyla tüm Türkiye’ ye mal olmuş bir şehir. Burası Avrupa’ da İtalya’ nın Floransa kentinden sonra metrekareye en çok tarihi eser düşen yer. Bu sebeple tüm yurttaşlarımızın buraya gelip ziyaret etmesini temenni ediyorum. Ve yurdumuzun her tarafından gelecek yurttaşlarımızın burada kendilerinden bir parça bulacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA