Okulların Çevrelerinde Bulunan Gıda İşletmeleri Denetlendi

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, ilk ve orta dereceli tüm okulların çevresinde bulunan gıda işletmeleri üretimi ve hazır yiyecek satışı yapan bütün işletmeleri takip altına aldı.

Okulların Çevrelerinde Bulunan Gıda İşletmeleri Denetlendi
Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü personelinin düzenlediği gıda sağlığı ve sağlığa uygunluk denetimleri kapsamında Süleymanpaşa ilçe merkezinde bulunan ilk ve orta dereceli tüm okullara yakın olan gıda işletmeleri tek tek denetlendi.

Okullara yakın lokanta, fast food, büfe ve market gibi ayrıca gıda üretimi yapan işletmelere yapılan denetimlerde öncelikle işletmelerin teknik ve hijyenik kurallara uygunluğu kontrol edilirken işyeri açma ve çalışma ruhsatları ile iş yerlerinin yetkili kişiler tarafından ilaçlama yapılıp yapılmadığı ve belgelerinin kontrolü yapıldı.

Son kullanma tarihleri ve ürün muhafaza koşulları incelendi

İşletmelerde çalışan personelin giydiği iş elbiseleri ve kişisel temizliği kontrol edilirken, eksikleri olan işletmelere eksikliklerini tamamlama konusunda süre verildi.

Yapılan kontrollerde açık ve kapalı satılan ürünlerin son kullanma tarihleri, ürün muhafaza koşulları incelendi.

"Çocuklarımızın sağlığını korumak için denetimlerimizi daha sık hale getireceğiz’"

Okullara yakın olan işletmelerde yapılan denetimler hakkında bilgi aktaran Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Geleceğimizin mirası olan çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri açısından yapılan denetimlerde işletmelerin hizmet kalitesini yükselteceğiz. Çocuklarımızın sağlığını korumak ve haksız rekabeti önlemek için denetimlerimizi daha sık hale getirip onların sağlıklı yaşamaları hususunda duyarlı duruş sergilemeye devam edeceğiz" dedi.

Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü, personelinin gıda sağlığı ve sağlığa uygunluk denetimlerinin düzenli periyotlar halinde devam edeceğini aktardı.
Kaynak: İHA