Öğretmenlere Atık Pil Eğitimi

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen " Çevre, Geri dönüşüm ve Atık Pillerin Bertarafı Eğitimi"ne Keçiören’deki okullarda görev yapan öğretmenler katıldı.

Öğretmenlere Atık Pil Eğitimi
Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve atık pillerin toplanması ve bertarafı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TAP’ın (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) Necip Fazıl Kısakürek Salonunda ortaklaşa düzenlediği eğitimle, eğitimcilere "Atık Pil ve Çeşitleri", "Atık Pillere Ne Yapılmalıdır?", "Atık Piller Nasıl ve Nerelerden Toplanmaktadır?" ve "Atık Pillerin Bertarafı Nasıl Yapılır?" konularında eğitim verildi.

Eğitimle öğretmenlerden toprağa karışarak yer altı sularını, toprağı ve doğayı zehirleyen pillerin toplanması için öğrencileri bilinçlendirmeleri istenirken, atık pil toplama kutusu ve eğitim CD’si de dağıtılarak çevre konusundaki duyarlılığın gelecek nesillere aşılanması gerekliliği üzerinde de duruldu.

Öğretmenlerin bu bilgileri öğrencileriyle paylaşarak, onların çevreye karşı daha duyarlı, bilinçli, sorumlu bir nesil olmalarını sağladıklarına dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise" Atık pillerin çevreye verdiği zararı hatırlatmak ve özellikle çocuklarımızı geri dönüşüme teşvik etmek istiyoruz. Atık pilleri atık pil toplama kutularına atalım ve çevre konusundaki duyarlılığımızı lütfen devam ettirelim. Hem ülke ekonomisine katkı sunup hem de çevrenin zarar görmesinin önüne bu yolla geçebiliriz. Çevre hepimizin ortak kullanım alanı" mesajı verdi.
Kaynak: İHA