Öğrencilerin Darbe Girişimiyle İlgili Duyguları Kitaba Dönüştü

Tokat'ta, Yeşilbağ Ortaokulu'nda öğrenim gören öğrencilerin, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili duygu ve düşüncelerini anlattığı mektuplar, kitap olarak bastırıldı.

Yeşilbağ Ortaokulu Müdürü Ahmet Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul idarecileri ve öğretmenler olarak bir araya gelerek, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili neler yapabileceklerini görüştüklerini söyledi.

Öğrencilerin o günle ilgili duygu ve düşüncelerini anlatan mektup yazmalarını ve resim yapmalarını istemeyi kararlaştırdıklarını anlatan Özdemir, projeye 500 civarında öğrencinin katıldığını belirtti.

Bunlardan 130 mektup ile 50 resmi seçerek "15 Temmuz Şehitlerine Mektup ve Resim" isimli kitapta toplamaya karar verdiklerini dile getiren Özdemir, "Projemizin amacı öğrencilerimizin vatan, millet gibi değerlerin farkında olmalarını sağlamaktı. Hain kalkışmaya okul olarak kayıtsız kalmamak ve tarihe not düşmek adına çalışmamızı gerçekleştirdik. Proje ile ilgili velilerden de çok güzel tepkiler aldık." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da projenin çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, "Öğrencilerimiz duygı ve düşüncelerini ifade eden bir kitap oldu. Bu çalışma çok yönlü paylaşıldı. Kitabın basımını belediye başkanlığımız üstlendi. Bin adet basılan kitabı kurumlara ve isteyen vatandaşlarımıza veriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA