Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Cumhuriyet’in ilanın 94’üncü yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Mesajında, unutturulmak istenen Cumhuriyet değerlerine sonuna kadar bağlı kalacaklarının altını çizen Başkan Kurt, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün ’En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’e ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaklarını vurguladı. Başkan Kurt, Cumhuriyet’in; aydınlığın, uygarlığın, laikliğin, barışın ve hukukun temeli olduğunu kaydetti.

Kurt, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ sözüyle temelini belirlediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94’üncü yıl dönümü kutlu olsun.

Cumhuriyet, herkesin eşit haklara sahip olduğu bir rejim demektir. Cumhuriyet sayesinde; bu ülkede kimse bir diğerinden üstün değildir. Bu ülkenin sahibi bir kişi veya zümre değildir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşların ta kendisinindir. Halkımız, bin bir güçlükle mücadele ederek aldığı bu hakkını da kimseye bırakacak değildir. Bu ülkeyi başkanlar, tek adamlar değil 80 milyon vatandaşımız yönetir. Cumhuriyetimiz; etnik ve dini tüm ayrımları reddederek, her bir vatandaşımızı bütünleştirmeyi başarmıştır. Halkımızın en büyük kazanımı olan cumhuriyetimizin devrimci karakteri, bu bütünleşmenin sonucu olarak yüzlerce ülkeye ilham olmuştur. Bizlere düşen en önemli görev ise Türkiye Cumhuriyeti’nin bu bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, Cumhuriyet ışığıyla aydınlanmış bu yolda emin ve güçlü adımlarla ilerlemek, gelecek kuşaklara aydınlık ve çağdaş bir gelecek bırakmaktır” diye belirtti.

Başkan Kurt, mesajına şu sözlerle devam etti:

Türkiye Cumhuriyeti çağdaş, laik, demokratik ve köklü bir ülkedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, dayatmalara boyun eğmeden, Cumhuriyet rejimi dışındaki hiçbir yönelime izin vermeden, Cumhuriyetin temel ilkelerini benimseyerek, tüm farklılıklarımızla, kardeşçe birlik ve beraberlik içinde yurduna ve egemenliğine sahip çıkarak, çağdaş değerler ışığında ilerleyecektir. Bu yönüyle Cumhuriyet, demokratik bir ülkenin temel simgesidir. Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında, çağdaş hedeflere ilerleyerek sonsuza kadar yaşayacaktır. Cumhuriyet tarihimizin en derin krizlerini yaşadığımız bugünlerde umudumuzu kaybetmedik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘evlatlarının elinde sonsuza kadar yaşayacağını’ söylediği Cumhuriyetimiz, yaşadığımız tüm kriz ve sorunların da çaresi olacaktır. Bu duygu ve inançla Cumhuriyetimizin 94’üncü yılında; Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Terörle mücadele de şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum.”
Kaynak: İHA