Merzifon'da Çalıştay

Amasya Üniversitesi Merzifon Yüksekokulu tarafından “Kamu, Üniversite ve Sanayi İş Birliği” konulu çalıştay düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlen programda konuşan, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, ilçenin sanayi ve tarımıyla ön plana çıktığına dikkat çekerek, çalıştay kapsamında düzenlenen toplantılarının sanayicilere katkı sağlayacağını kaydetti.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ise belirli periyotlarla sanayicilerle bir araya gelerek, ortak akıl aradıklarını söyledi.

Merzifon Organize Sanayi Bölgesinde, ihracat gerçekleştiren firmalar olduğunu anımsatan Orbay, şunları kaydetti:

Merzifon Organize Sanayi Bölgesi hergeçen gün kapasite artırımına gidiyor, üretilen ürünler ihracata yönelik. Sanayicilerimizle sürekli bir aradayız. Dünyada yaşam kalitemizi artırmak, küresel anlamda ülkelerle rekabet etmek istiyorsak, bunun anahtar yolu bilgi üretip, teknolojiye dönüştürmektir. Üretilen ürünlerle de istihdamı ve yaşam kalitemizi desteklemeliyiz. Çok çalışmamız gerekiyor. Bu anlamda kamuya, sanayiye, üniversitelere çok iş düşüyor. Toplantıların kamuoyuna, sanayicisine ve yatırımcısına son derece faydalı olacağını düşünüyorum."

Çalıştayda, Karabük Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kerim Çetinkaya da “Endüstri 4.0 Teknolojileri ve Ugulama Örnekleri” konulu sunum yaptı.

Kaynak: AA