Mersin Barosu, Lise Öğrencilerini Suç Sayılan Davranışlar Konusunda Eğitiyor

İçel Barosu’nun, İçel İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol çerçevesinde başlattığı, lise öğrencilerinin ‘suç sayılan davranışlar’ konusunda eğitiminin ikincisi Yahya Günsür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

Mersin Barosu, Lise Öğrencilerini Suç Sayılan Davranışlar Konusunda Eğitiyor
İçel merkez ve tüm ilçelerde gerçekleştirilecek eğitim kapsamında, Av. Tülay Sevgi Tunalı Can, Yahya Günsür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, “Yargıtay Kararları Işığında, Çocukların Okulda ve Günlük Yaşamlarında Birbirlerine Göstermiş Oldukları ve Türk Ceza Kanunu Anlamında da Suç Teşkil Eden Davranışlar” ve “Suç Sayılan Olumsuz Davranışların Hukuki Sonuçları” konularında bilgiler verdi.

Lise öğrencilerinin suç sayılan davranışlar konusunda eğitilmesinin önemine vurgu yapan Can, “Çocuğun suça yönelmesinde esas önemli faktör çevresel nedenlerdir. Bunların başında aile, okul, iş ve arkadaş çevresi geliyor. Yapılan araştırmalara göre tüm dünya çocuklarını değerlendirdiğimizde, suç işleme yaşının en çok 14 yaş olduğu görülmektedir. Bu sonuçlar, eğitimin ne kadar eksik olduğunun bir göstergesidir. Toplumların uygarlık düzeyi, çocuklara sağlanan olanaklarla, onlara verilen eğitimlerle ölçülmektedir. İçel Barosu olarak, İçel’de çocuklarda suç oranını en aza indirmek için liselerde başlatmış olduğumuz ‘Suç Sayılan Davranışlar’ konulu eğitim atağımız, kentimizin ve çocuklarımızın geleceği açısından çok önemlidir” dedi.

Kaynak: İHA