Melih Gökçek 23,5 yıllık görev süresinde yaptıklarını tek tek anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kameralar karşısına geçerek görevinden istifa ettiğini açıkladı. Gökçek 23,5 yıllık görev süresinde Ankara'ya yaptığı projeleri tek tek anlattı.

Melih Gökçek 23,5 yıllık görev süresinde yaptıklarını tek tek anlattı
Melih Gökçek 23,5 yıllık görev süresinde yaptıklarını tek tek anlattı
Gökçek'in açıklamalarından satır başları;

Ankara'da 146 tane yeni bulvar açtık. 7 bin 255 kilometre yeni yol açmışız. Bölünmüş yolları yapıp trafik kazalarını önledik. Kentimize 5 giriş yaptık. Biz belediye başkanlığımıza geldiğimizde hava kirliliğinde kuşlar ağaçtan dökülürdü. Havayı temizledik.

BOZKIR ANKARA YEŞİL ANKARA OLDU
Toplam 15 bin 315 kilometre altyapı yapmışız. Bizden önce musluklardan çamur akardı. Biz geldiğimizde Mamak ve Çankaya çöp kokusundan geçilmezdi. Çöp bertaraf tesislerini kurduk. Bozkır Ankara'nın adı artık Yeşil Ankara.

ÖDÜLLER ALDIK
Milyonlara dokunduk ve hizmet verdik. Onlarca sosyal ve kültürel proje örnek alındı. Ankara Belediyesi olarak sayısız ödül aldık. Avrpa Konseyi tarafından verilen 4 büyük ödülden bahsetmek istiyorum. Lahey, Viyana ve Ankara bu ödülleri 8 senede aldı.

PARA KRİZLERİNİ PERSONELE HİSSETTİRMEDİM
Bütün bu hizmetleri yaparken belediyemde 23 yıl boyunca dönem dönem para krizleri oldu ama ne halkıma ne personelime bunu hissettirmedim. Bir sefer dahi personelimizin maaşını aksatmadım. Yatırımlarımız durmadı. Ankara'da yatırımlar devam ederken Anadolu'nun dört bir tarafına depremlerde, sel felaketlerinde yardım ettik.