İş Yeri Hayaline 'Mobil Oto Yıkama' Aracıyla Kavuştu

Aksaray'da 20 yıl inşaatlarda çalıştıktan sonra kendi işini kurmaya karar veren Mustafa Aral, sermaye yetersizliği ve gerekli prosedürleri yerine getiremediği için iş yeri açamayınca hayalini mobil oto yıkama aracıyla gerçekleştirdi Aral: 'Bir kişi aracıyla yıkamacıya gittiğinde en az 45 dakika beklemesi gerekiyor. İnsanlar zaman harcamasın, işlerini görürken arabaları da yıkanmış olsun diye bu hizmete başladım. Müşterimiz telefon açar, dediği yere gidip aracını temizleyerek teslim ederim. Bu şekilde müşterimiz zaman kaybetmemiş, kendi işini hallederken aracını yıkatmış oluyor' 'Müşterilerim, istediği yerde, istediği zaman cep telefonundan araçlarının yıkanması için konum gönderiyor. Ben de gidip araçlarını tertemiz yıkayarak teslim ediyorum'

TURAN KAZAK - Aksaray'da, 20 yıl inşaatlarda çalışarak ustalık seviyesine ulaştıktan sonra kendi işini kurmaya karar veren Mustafa Aral, sermayesinin yetersizliği ve gerekli prosedürleri yerine getiremediği için açamadığı oto yıkama hizmetini aracını dönüştürdüğü mobil yıkama aracıyla yapıyor.

Ereğli Kapı Mahallesi'nde yaşayan 34 yaşındaki Aral, hep hayalinde olan kendi işini kurmak için oto yıkamacı yeri açmaya karar verdi.

İlgili yerlere başvuruda bulunan fakat prosedürleri yerine getirememesi ve sermaye sıkıntısı nedeniyle iş yeri açamayan Aral, hayalini kurduğu işi seyyar olarak yapmak için hafif ticari aracını oto yıkamacıya dönüştürdü.

Aracında, bir oto yıkamada bulunması gereken tüm malzemeleri bulunduran ve su ihtiyacını bir depo yardımıyla, elektrik ihtiyacını ise jeneratör ile karşılayan Aral, yaklaşık 7 aydır sürdürdüğü işini büyüterek daha fazla müşteriye ulaşmayı hedefliyor.

Aral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun zamandan beri kendi işini yapma hayalini kurduğunu, bunu da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

- "Aracımın üzerine 'Acayip oto yıkama' yazdım"

Mobil oto yıkama işini müşterilerin ilk etapta şaşkınlıkla karşıladığını, alıştıktan sonra ise memnun kaldığını dile getiren Aral, şöyle devam etti:

"Aracımla gittiğimde çevredeki insanlar şaşırıyor. Farklı bir sistem olduğunu gördüğünde memnun kalıyor. Araçlarını yerinden hiç oynatmadan, zamanı değerli olan kişilere yardımcı olarak yıkıyorum. Müşterilerim, istediği yerde, istediği zaman cep telefonundan araçlarının yıkanması için konum gönderiyor. Ben de gidip araçlarını tertemiz yıkayarak teslim ediyorum. Farklı bir iş yaptığım için aracımın üzerine 'Acayip oto yıkama' yazdım. İleriki dönemlerde müşterilerime daha fazla hizmet sunmayı düşünüyorum. Yaptığım iş için devletin ilgili birimlerime tüm başvurularımı yaptım, kaydımı yaptırdım. Vergimi veriyorum. Bu anlamda da tüm sorumluluklarımı yerine getiriyorum."

Aral, insanların zaman kaybetmeme kaygısını avantaja dönüştürdüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bir kişi aracıyla yıkamacıya gittiğinde en az 45 dakika beklemesi gerekiyor. İnsanlar zaman harcamasın, işlerini görürken arabaları da yıkanmış olsun diye bu hizmete başladım. Müşterimiz telefon açar, dediği yere gidip aracını temizleyerek teslim ederim. Bu şekilde müşterimiz zaman kaybetmemiş, kendi işini hallederken aracını yıkatmış oluyor." ifadelerini kullandı.

- "Bize bir telefon kadar yakın"

Araç sahibi Bekir Abra ise işlerinin yoğunluğu nedeniyle aracının temizliği ile ilgilenemediğini anlattı.

Zaman darlığından çoğu zaman oto yıkamacıya gidemediğini aktaran Abra, "Gidip yıkamacıda oturayım, orada bekleyeyim, yarım saat sıra bekleyeyim, aracıma bir şey mi olacak derdiyle uğraşmamak için Mustafa ağabeyi çağırıyorum. Nerede olursak olalım, evde, işte, inşaat alanında fark etmez, bize bir telefon kadar yakın. Güvenerek anahtarımızı veriyoruz. Aracımızın içini, dışını temizleyip teslim ediyor." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA