İntihar Eden Gazi Askeri Törenle Defnedildi

Çevre ve Şehircilik Kastamonu İl Müdürlüğü bahçesinde dün intihar eden Gazi İrfan Bayar, Tosya ilçesinde düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

İntihar Eden Gazi Askeri Törenle Defnedildi
Tosya ilçesi Suluca köyü merkez Camii’nde kılınan cenaze namazına Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Garnizon Komutanı Personel Albay Sadettin Yıldız, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Müftüsü Osman Aydın Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, askeri ve idari erkan ile Bayar’ın ailesi ve yakınları, vatandaşlar katıldı.

Bayar, askeri törenin ardından Köy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Evli ve iki çocuk babası olduğu belirtilen İrfan Bayır’ın 2008 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak’ta başlattığı ‘Güneş Harekatı’nda yıldırım düşmesi sonucu gazi olduğu öğrenildi. Gazi İrfan Bayar’ın aynı zamanda Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesi’nde Başkan Yardımcısı olduğu öğrenildi.

Cenaze töreni sonrası aileyi ziyaret eden Vali Yaşar Karadeniz, Gazi İrfan Bayar’ın oğluna Türk bayrağı hediye ederek devletin ve milletin her zaman gazinin emaneti olan çocukları ve ailesinin yanında olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA