İnegöl Belediyesi'nden Huzur Evine Peyzaj Alanı

Yeniceköy Mahallesine artı bir değer katan Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi Binasının hemen yanı başında oluşturulan peyzaj alanı İnegöl Belediyesi tarafından hizmete açıldı.

İnegöl Belediyesi tarafından hizmete açılan ve 1000 metrekare alan üzerinde projelendirilen uygulama alanında; 535 metrekarelik sert zemin yürüyüş ve oturma alanı, 350 metrekarelik yeşil alan, 25 metrekarelik süs havuzu ve 90 metrekarelik fitness alanı bulunuyor.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi Binasının hemen yanı başında oluşturulan peyzaj alanının tamamlanmasının ardından, Yeniceköy Mahallesine ve Huzurevine ayrı bir hava katan alanı yerinde inceledi. Başkan Aktaş’a, inceleme sırasında belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile Ak parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve teşkilat mensupları eşlik etti.

“İNEGÖL’ÜN EN GÜZEL YERLERİNDEN BİRİ OLACAK”

Huzurevi sakinlerinin gündelik yaşamlarına ayrı bir güzellik katacak peyzaj alanının hizmeti girdiği alanda açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bugün hem Huzurevimizin hemen yan tarafındaki düzenlemeyi yerinde inceleyelim hem de mübarek Cuma gününde buradaki dedelerimizi, nenelerimizi ziyaret edelim istedik. Öncelikle ilgili başkan yardımcımıza, park bahçeler müdürümüze ve ekibine bu güzel, nezih mekândan dolayı teşekkür ediyorum. Daha önce yaptığımız görüşme gereği, burada konuşlandırılan huzurevinin hemen yanı başına yakışacak bir mekândan bahsetmiştik. İnşallah ağaçlarımız da büyüdüğünde burası gerçekten İnegöl’ün en özel yerlerinden biri olacak” şeklinde konuştu.

Eski Huzur Evinin şehrin tam merkezi noktasında olduğunu hatırlatan Aktaş, “Orası çok gürültülü bir ortama haizdi. Oradaki dönüşüm ve oradan çıkış nedenimizi herkes biliyor. Nihayetinde o bölge sağlıkla alakalı değerlendirilecek. Burada çok güzel bir huzurevi yaptık. Her şeyiyle dört dörtlük bir huzurevimiz var. Bu arada maliyetin bir kısmına sponsor olan Göztepe ailesine ve onların değerli anneleri merhum Fatma Göztepe teyzemizi de bugün vesilesiyle rahmet ve minnetle anıyoruz. Eski İçişleri Bakanımız, Bursa Milletvekilimiz Efkan Ala Beyin katılımıyla da burada bir açılış gerçekleştirmiştik.” dedi.

Huzurevi ve aşevi olarak kullandığımız bu mekân güzel ve hayırlı işlere aracılık ediyor diyerek konuşmasına devam eden Aktaş; “Temennimiz herkesin evlatlarının yanında yaşlanması. Böyle mekânlara inşallah hiç ihtiyaç duyulmasın. Ancak sosyal devletin gereği olarak bu mekânları da konuşlandırmak gerekiyor. İnegöl Belediyesi hamdolsun sosyal belediyecilikte gösterdiği duyarlılığı bu konuda da gösterdi. Sorumlu Başkan Yardımcımız, Müdürümüz ve burada çalışan tüm arkadaşlarımız canla başla buradaki sakinlerimizi rahat ettirmek, beraberinde de aşevi marifetiyle İnegöl’de ihtiyaç sahibi olanlara yemekleri ulaştırmak için büyük bir gayretle çalışıyorlar” dedi.

KASIM AYI AÇILIŞLARLA DOLU

Başkan Aktaş konuşmasının sonunda yapımı tamamlanan projelere de değinerek; “Bu projemizin yanı sıra Cerrah Meydan Parkı’mızda çalışmalarımız sona yaklaşıyor, ekiplerimiz son rötuşları yapıyorlar. Orası da tamamlandığında gerçekten büyük ve güzel bir mekan olacak. Önümüzdeki günlerde oranında açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Yine eski belediye başkanlarımızdan Kemal Özkan Beyin adına yaptırdığımız parkın çalışmaları devam ediyor. Yine eski belediye başkanlarımızdan merhum Mehmet Çıracı Katlı Otoparkımızın çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki 10 gün içinde açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kasım ayı içerisinde Ayçiçeği Masal Köyü Parkı, Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği, Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezimizin açılışlarını gerçekleştirerek halkımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Aktaş, Yeniceköy Mahallesi sakinleri ile Huzurevinde kalan yaşı büyük ruhu ise genç olanlar için oluşturulan peyzaj alanında incelemeler yaptıktan sonra, Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevine geçerek, bu nezih mekanda kalan huzur evi sakinleri ile bol bol sohbet etti.
Kaynak: İHA