Hisarcıklıoğlu Açıklaması 'Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun'

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Milletin iradesinin hâkim olduğu yönetim biçimi, içinde bulunduğumuz yüzyıla en çok yakışandır. Bize atalarımızdan miras kalan Cumhuriyet, aydınlık yarınlara yürürken çocuklarımız için de en güzel rehber olacaktır” dedi.

Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin 94’üncü yaşını büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. Büyük Kurtuluş Savaşı’nın ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarınca, imkânsızlıklar içinde, büyük bir inanç ve vizyon eseri olarak kurulan Cumhuriyet’i bizden sonraki nesiller de aynı hassasiyet ve özenle koruyacaktır. 15 Temmuz örneğinde olduğu gibi hiçbir hain girişim bu kutsal değerimizi zedeleyemeyecektir.

Unutmayalım ki milletin iradesine duyulan saygı, en büyük erdemdir. Türkiye Cumhuriyeti bu topraklarda kader birliği yapmış milyonların en güzel ortaklığıdır.

Türk iş dünyası adına, bu anlamlı bayramı can-ı gönülden kutluyorum ve halkımızın duygularına bir kez daha tercüman olmak istiyorum: Yaşasın Cumhuriyet”.
Kaynak: İHA