Hintli Konuklar Milas'ta Tarihi Handa Ağırlandı

Hindistan’ın en büyük seyahat acenteleri birliği TAFİ üyelerinin, 2 yılda bir gerçekleştirdiği kongre için Muğla’ya gelen 600 kişilik Hintli konuklardan 120 kişilik bir grup Milas’ta ağırlandı. Milas’a gelerek bir dizi kültür etkinliklerine katılan Hintli konuklara kültür gezisinin son durağı tarihi Çöllüoğlu Hanı’nda yöresel lezzetler ikram edilirken, sunulan defile ise göz kamaştırdı.

Hintli Konuklar Milas'ta Tarihi Handa Ağırlandı
Dalaman’da düzenlenen kongre için gelen 600 kişilik Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği TAFİ üyelerinden yaklaşık 120 kişilik bir grup, Milas’a gelerek, Milas’ın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle tanıştı.

Milas Kaymakamlığı, Milas Belediye Başkanlığı ve Milas Turizm Müdürlüğü tarafından havalimanında karşılanan konuklar önce Atapark’ta düzenlenen törene katıldılar. Burada halk oyunları gösterileriyle karşılanan konuklar, Milaslılardan yoğun ilgi gördü. Hintli konuklar daha sonra Gümüşkesen Anıtı, Baltalı Kapı ve Uzunyuva (Hekatomnos) Anıt Mezar ve Kutsal Alanı gezdiler.

Yöresel lezzetler ve defile

TAFİ - DOKTOB işbirliğiyle bu yıl kongrelerini yapmak üzere Dalaman’a gelen Hintli konukların bir bölümünün geldiği Milas’ta, kaymakamlık, belediye ve İlçe Turizm Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen kültür gezisi kapsamında, ilçenin tarihi mekanlarından biri olan Çöllüoğlu Hanı’nda yöresel lezzetler ikram edildi. Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde ve Nadiye Uslu tarafından koreografisi hazırlanan, bir grup öğrenci tarafından sunulan defile, hem Hintli konuklar hem de Milaslılar tarafından ilgi ile izlendi.

Özellikle Hintli konuklar, tüm defileyi cep telefonlarıyla kayda alırken, defilenin ardından manken kızlarla fotoğraf çektirmek için yarıştılar.

Bir günlük kültür gezisi kapsamında Milas’a gelen Hintli konuklar ilçedeki ziyaret programının ardından ilçeden ayrıldılar.
Kaynak: İHA