Geleceğin Mühendisleri Ordu'dan Yetişiyor

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde eğitim gören öğrencilere, modern çağın gereklerine uygun, teknoloji yönünden bütün eksikleri giderilmiş sınıflarda "kodlama" eğitimi veriliyor.

Geleceğin Mühendisleri Ordu'dan Yetişiyor
Kabadüz ilçesinde yazılım geliştirmeye olanak sağlayan sınıflarda yaklaşık 150 öğrenciye ‘kodlama’ eğitimi veriliyor. Kabadüz Merkez İlkokulu ve Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu ve Yokuşdibi İlkokulu ve Ortaokulunda hayata geçirilen proje ile geleceğin mühendislerinin yetiştirilmesi hedefleniyor.

Kaymakam Özerden: “Geleceğin mühendislerini yetiştirmeyi hedefliyoruz”

Ordu’da ilk olarak Kabadüz ilçesinde hayata geçirilen proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Kabadüz Kaymakamı Mustafa Uğur Özerden, öğrencilere verilen eğitimlerle geleceğin kıymetli mühendislerini yetiştirmek istediklerini söyledi.



Kabadüz ilçesinde öğrencilerin büyük çoğunluğunun kırsal kesimden geldiğinin altını çizen Özerden, “Kabadüz ilçemizde yaklaşık 400 öğrenci 4 okulda eğitim ve öğretim görüyor. İdareci ve öğretmen arkadaşlarla bir araya geldiğimizde gençlerimize bugünün çağı olan teknoloji çağına uygun nasıl bir eğitim sunabiliriz diye düşünürken bütün dünyada yaygın olarak kullanılan ‘kodlama’ sınıfları açabiliriz fikri bizleri çok heyecanlandırdı. Merkez İlkokulu ve Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu ve Yokuşdibi İlkokulu ve Ortaokulunda bir hayırsever vatandaşımızın Ve Ordu Valimiz Seddar Yavuz’un destek ve katkılarıyla harika bir atmosfere sahip olan sınıflarımızı eğitimcilerimizle birlikte açtık. Burada gençlerimiz hafta sonu kurslarının desteğiyle beraber hafta içi ve hafta sonu tüm okullarımızda kodlama sınıflarında yaklaşık 150 öğrencimiz ders görüyor. Sınıflarımızın dizaynı Ordu da bir ilk olma özelliğini taşıyor. Burada mevzuat çerçevesinde 5-6 sınıflar derslerini görürken hafta sonu kurslarıyla diğer öğrencilerimizin faydalanmasını amaçladık" dedi.



“Başarılı olan öğrencilerimizi teknoloji kamplarına göndererek deneyim kazanmalarını istiyoruz”

Verilen ‘kodlama’ eğitimi kapsamında başarılı olan öğrencileri yaz aylarında düzenlenen teknoloji kamplarına göndererek başarılı olmalarını hedeflediklerini aktaran Kaymakam Özerden, “Buradan başarılı olan gençlerimize yaz döneminde teknoloji kamplarına göndererek robotik faaliyetlere yönlendireceğiz. Umarım bu yolda öğretmen ve idarecilerimizle birlikte başarıya ulaşırız. Ben bu süreçte bizlerden katkılarını esirgemeyen Sayın Valimiz başta olmak üzere hayırsever iş adamımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu bir gurubun emeği ile ortaya çıktı. Ciddi ciddi çalıştık, üzerine çok düşündük. Geçen eğitim yılında bunun fikirsel aşamalarını her birlikte tartışarak yaz döneminde bu sınıflarımızı faaliyete geçirdik. Umarım burada okuyan gençlerimize iyi katkı sunabiliriz. Kendilerini ilerleyen modern çağın gereklerine en uygun şekilde teknoloji yönünden de eksiklerini tamamlayarak yetiştirebilmeyi bütün öğretmen arkadaşlarla birlikte ümit ediyoruz. Ben gençlerimize güveniyorum onların hepsinin burada bu sınıfa bu derslere kodlama işine ne kadar meraklı olduklarını bizzat kendi gözlerimle gördüm. İnşallah memleket için, bizler için ve aileler için hayırlı bir iş yapmışız diye ümit ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA