Eyüpsultan Belediyesi'nden 'Seviyorsan Sahiplen' Kampanyası

Belediye Başkanı Aydın: 'Halihazırda topladığımız 67 köpeği sahiplendirmek istiyoruz'.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, sokak hayvanlarının sahiplenilmesi amacıyla "Seviyorsan Sahiplen" kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Aydın yaptığı yazılı açıklamada, sokak hayvanlarını sevdiklerini ancak bunun problemler yaşanması gerçeğini değiştirmediğini kaydetti.

Bu hayvanların sokak şartlarında yaşadığını, aç ve susuz kaldığını, zaman zaman saldırganlaşabildiğini, sıklıkla başıboş olanların kuduz tehdidi taşıdığını anlatan Aydın, bu hayvanların beslenmesi konusunda bazı vatandaşların gösterdiği duyarlılığın yeterli olmadığını aktardı. Aydın, sabit bir mekanları olmadığından belediyenin bu hayvanları besleme ve sağlıklarını kontrol altında tutma çabalarının yetersiz kaldığını ifade etti.

Son günlerde artan ısırma vakaları ve vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine belediyenin, sokak hayvanlarıyla ilgili yeni bir program başlattığını hatırlatan Aydın, "Hayvanlar bulundukları yerlerden veterinerler tarafından toplanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kısırkaya Barınağı'na götürülüyor. Toplanma sırasında bazı hayvanların uyuşturulması, bu işlemin doğasından kaynaklanıyor. Taşındıkları araçlar ise yeterli havalandırma şartlarını taşıyan özel araçlardır." bilgisini verdi.

- "Hayvanların öldürülmesi̇ söz konusu deği̇l"

Hayvanlara zarar verilmesi ya da öldürülmelerinin söz konusu olmadığını aktaran Aydın, hayvanların Kısırkaya'da sağlık kontrolünden geçirildiğini, su ve gıda ihtiyaçlarının karşılandığını, küpelerinin denetlendiğini anlattı.

Göktürk ve Kemerburgaz bölgelerinde bu işlem kapsamında 67 sokak köpeği toplandığını bildiren Aydın, sosyal medyada kullanılan ölmüş köpek fotoğraflarının Fransa'da çekilmiş olduğunu ve bunlarla kamuoyunun yanıltılmak istendiğini savundu.

Belediye Başkanı Aydın, hangi söylem ve eylem nedeniyle olursa olsun kamuoyunun gösterdiği hassasiyetin takdire şayan olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sokakta kötü şartlarda yaşayan hayvanlara sahip çıkacak vatandaşlarımızın olması sevindiricidir. Bu duyarlılığı sokak hayvanları için bir avantaja dönüştürmek fırsatı elimizdedir. Bu amaçla bir kampanya başlatıyor; halihazırda topladığımız 67 köpeği 67 vatandaşımıza sahiplendirmek istiyoruz. Hayvanları sahiplenmek isteyen vatandaşlarımızın, vatandaşlık kimlik numaralarıyla başvurup, sahiplenme formunu doldurmaları gerekiyor. Talep ulaştığında, kontrol ve bakımları yapılmış hayvanlar kendilerine teslim edilecek. 'Seviyorsan Sahiplen' kampanyamıza ilgi gösterecek hayvanseverlere şimdiden çok teşekkür ediyorum."
Kaynak: AA