Engelsiz Cafe Yeni Yüzüyle Hizmete Girdi

İzmir’in Aliağa ilçesinde, engelli bireylere ve vatandaşlara hizmet veren Engelsiz Cafe yenilenen yüzüyle yeniden hizmete açıldı.

Engelsiz Cafe Yeni Yüzüyle Hizmete Girdi
Aliağa ilçesinde, engelli vatandaşlara hizmet veren Engelsiz Cafe’nin yenilenmesinin ardından açılış töreni düzenlendi.

Protokol üyelerini ise Engelsiz Mehteran Takımı karşıladı. Karşılamanın ardından protokol, Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği binasını ve engellilere yönelik meslek edindirme kurslarının düzenlendiği atölyeleri gezdi. Burada mum atölyesini gezen Kaymakam Bayram Yılmaz’a kurs eğitmenleri tarafından üzerinde kendi resminin işlendiği mum hediye edildi. Kurs ziyaretlerinin sonrasında Engelsiz Cafe bahçesinde devam eden programda, Engelsiz Mehteran Takımı ilçe protokolü ve vatandaşlara mini bir konser verdi.

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir, programda yaptığı konuşmada, Aliağa Belediyesi ile yapılan sosyal sorumluluk projesi ile 5 yıldır Aliağa’da hizmet verildiğini belirtti.

Erdemir, "Hizmet kalitesini arttırabilmek amacıyla Aliağa Belediyesi ve Tekfen A.Ş. tarafından hizmet binamız yenilenmiştir. ’Engelleri birlikte kaldıralım, İbrahimler ölmesin’ projesi ile belediyemiz tarafından iki derslikten oluşan dernek hizmet birimi ve engelliler koordinasyon birimini de barındıran binamız yapılmış olup, burada engelli arkadaşların eğitim görmeleri, el becerilerini geliştirmeleri ve özel gereksinimli kardeşlerimizin rehabilite edilmeleri amacıyla Aliağa Kaymakamımız tarafından öğretmen, usta öğretici, özel eğitmen görevlendirilmiş olup, engelli bireyler bilgisayar, el becerisi, atletizm ve mehteran kursu görmektedir" dedi.

Erdemir’in konuşmasının ardından sahneye davet edilen Kaymakam Bayram Yılmaz ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, katkılarından dolayı bazı kişilere plaket verdi.

Programlara ayrıca, Aliağa İlçe Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir ile kurum müdürleri, oda başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri de katıldı.

Kaynak: İHA