Cumhuriyet Coşkusu İzmir'in İlçelerini Sardı

Cumhuriyet Bayramının 94. yılı, İzmir’in farklı ilçelerinde coşkuyla kutlanmaya başlarken, programlara bu yıl vatandaşların ilgisi yoğun oldu

Cumhuriyet Coşkusu İzmir'in İlçelerini Sardı
Cumhuriyet Bayramının 94. yılı, Karşıyaka’da da farklı etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda ilk tören, Karşıyaka Hükümet Konağı önünde yapıldı. Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, resmi kurumların temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Cumhuriyet’e ve Atatürk ilkelerine bağlılık mesajları verildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 94. yıla ilişkin, "Cumhuriyet bir aydınlanma projesidir. Paramparça edilen bir ülke için yakılan umut ateşi ve bütün ezilen halklara örnek olmuş, ilham vermiş, yol göstermiş bir insanlık mucizesidir. Biz o mucizeyi yaratanların çocuklarıyız. Bu ülkede, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak aydınlık insanlar var. Atamıza ve emanetine sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. İzmir’in ve Karşıyaka’nın aydınlık ateşiyle, bu ülkeye umut saçmaya devam edeceğiz" dedi.



Buca’da unutulmaz Cumhuriyet balosu

Buca, Cumhuriyet’in 94. yaşını muhteşem bir baloyla kutladı. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Balosu, 1930’lu yılların dönem kıyafetleri ve Cumhuriyet devrimlerini anlatan Atatürk fotoğraf sergisi ile göz doldurdu. Ünlü sanatçı Neco’nun sahne aldığı baloda Bucalılar unutulmaz bir gece yaşadı.

Balonun açılışında konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Cumhuriyet coşkusunun Buca’da artarak devam edeceğini belirterek, "Bu en anlamlı, en büyük bayramımız. Biz birlik oldukça, Cumhuriyete sahip çıktıkça çok güzel günler yaşayacağımıza inanıyorum" derken, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise dünyadaki 1.5 milyar Müslüman nüfus arasında Cumhuriyeti yaşayan ve gıpta ile bakılan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet balosu hep bir ağızdan söylenen İzmir marşı ile son buldu.

Cumhuriyet coşkusu parklara taşındı

Konak Belediyesi Cumhuriyet’in 94’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında ilçenin farklı mahallerindeki parklarda ‘Cumhuriyet Çocuk Şenlikleri’ adıyla etkinlikler düzenledi.

26 Ekim Perşembe günü başlayan şenlikler hafta sonuna kadar devam etti. Kutlamalar kapsamında şenlik alanına dönüştürülen parklara çocuklar adeta akın etti. Anne ve babalarıyla etkinliklere katılan minikler hem Cumhuriyet’e ve Atatürk’e olan sevgilerini gösterdi hem de eğlenceli aktivitelerle coşku dolu bir gün geçirdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri, Balçova’da da Atatürk Anıtına çelenk koyulması ile başladı.

Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Garnizon Komutanı P.Alb. Cenk Baburşah, Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının Anıta çelenk koymasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Urla’da da coşkulu kutlama vardı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Urla Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Coşkulu bir şekilde gerçekleşen Cumhuriyet törenine ilgi yoğun oldu.

Urla Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Urla Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile sona erdi.

Törene, Urla Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Serdal Sarıdağ, Urla İlçe Emniyet Müdürü Güray Aksüt, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, öğretmenler ile öğrenciler ve Urlalılar katıldı.

Öte yandan, Urlalı Heykeltraş Bihter Anı tarafından Urla Cumhuriyet Meydanında ’Zeytin Ağacı 100 Yaşında’ konulu heykelinin yapımına başladı.

Düzenlenen Cumhuriyet Bayramı töreninde, Urla Kaymakamı Önder Can ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar yapılacak olan heykele ilk çekici vurdu. Sanatçı Bihter Anı’ya teşekkür eden Başkan Sibel Uyar, “Güzel bir heykel olacak. Anlamı büyük bir heykel olacak. Cumhuriyetimizin yaşını ve barışı simgeleyen bir eser olacak” dedi.

Heykeltraş Bihter Anı ise, “Cumhuriyetimizin yaklaşan 100.yılına özel bir çalışma yapmak istedim. Bugün ilk çekici vurduk. Yaklaşık 2 aylık bir çalışma sonucunda Urlamıza güzel bir heykel kazandıracağız” şeklinde konuştu.



Aliağa Türk bayraklarıyla donatıldı

Aliağa Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı öncesi kentteki hazırlıklarını tamamladı. Caddeler boydan boya Türk Bayrakları ile donatıldı. Kutlamalara ev sahipliği yapacak olan Sanat Sokağı ise dev Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılarak kutlamalara hazır hale getirildi.

İlçede, müzik dinletisi ve dans şovları, bisiklet turu, fener alayı gibi etkinliklerle programların devam edeceği belirtildi.
Kaynak: İHA