Aydın Açıklaması 'Cumhuriyetimiz Daha Nice Yıllara Şan Ve Şerefle Yürüyecektir'

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Cumhuriyetin ilanının 94. yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Aydın Açıklaması 'Cumhuriyetimiz Daha Nice Yıllara Şan Ve Şerefle Yürüyecektir'
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Cumhuriyetin ilanının 94. yıldönümünü nedeniyle mesaj yayımladı. Ahmet Aydın açıklamasında, “Ne mutlu ki, milletimiz ve devletimiz 94 yıl boyunca elde edilen kazanımlara sahip çıkarak, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı ve sosyal devlet anlayışını yaşamın her alanında egemen kılmaya dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Bugün, Cumhuriyetimiz üstündeki her türlü vesayetten arınmış, milletin önüne engel teşkil eden her türlü zincirden bir bir kurtulmuştur. Şunu özellikle ifade etmek isterim. 94. Yılında çok daha demokratik, özgür ve katılımcı bir anlayışla cumhur, Cumhuriyetine çok daha sıkı bağlarla sahip çıkmaktadır” dedi.

Aydın, “Milli iradenin ve hukukun üstünlüğünü, hiçbir vesayet ve zorbalık kabul edilmeden bugün olduğu gibi yarın da uygulanmaya kararlılıkla devam edilecektir. Her zamankinden çok daha fazla milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, barış ve huzur dolu bir Türkiye için, dünyada ve bölgesinde müreffeh, yarınlarına umutla bakan ve ilerleyen bir Türkiye için, Cumhuriyetimiz daha nice yıllara şan ve şerefle yürüyecektir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA