Altaç'tan Petr Pavel'e Tepki

Hukukçu ve Siyasetçi Aydın Altaç, NATO Askeri Komitesi Başkanı Petr Pavel’in, Türkiye’nin S-400 alma kararı hakkında “Kararda bağımsızlar ama sonuçlarına da katlanacaklar” sözüne tepki gösterdi. Altaç, Türkiye’nin hava savunmasının güçlü olmasının NATO’ya fayda vereceğini ifade etti.

Altaç'tan Petr Pavel'e Tepki
Altaç, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin hava savunması noktasında tedbir almaya hakkı olduğunu belirterek, Türkiye’nin hava savunması güçlü olmasının NATO’ya zararlı değil faydalı olacağını ifade etti.

NATO Askeri Komitesi Başkanı Petr Pavel’in Türkiye’ye meydan okur gibi 65 yıllık ortaklık ve üyelik hukukunu hiçe saydığını ifade eden Altaç, “Pavel’in Türkiye için söylediği söz NATO için utanç verici bir durum. Türkiye’nin NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip olduğu gerçeği ortada. Bunun altında birilerinin herhangi bir maksat araması doğru değil. Batı Avrupa, ABD ve NATO birçok platformda Türkiye’ye karşı, tek taraflı, açık bir husumet içinde hareket ediyor, Türkiye’nin, ittifakın ortaklık ilişkilerini ve bu çerçevede yürütülen tüm faaliyetleri güçlü bir şekilde desteklemeyi sürdürüyor. Ancak NATO Türkiye’ye karşı açık bir husumet içinde davranmayı tercih ediyor. NATO bu noktada anlayışlı olmak durumundadır. Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi almasının ABD ve Avrupa tarafından tehdit olarak görülmesinden Türkiye rahatsız olur. NATO Askeri Komitesi Başkanı Petr Pavel’in sözünü kınıyor ve Türkiye’den özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA