AK Parti Konya İl Danışma Meclisi Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1) '(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısı) Tutturdu şimdi 'Erken seçim' diyor. Seçimin zamanı belli zaten. AK Parti iktidarlarında çıkmaz sokak olursa ki bu biliyorsunuz 7 Haziran'da olmuştur, koalisyon görüşmeleri vesaireler falan hiçbir bir netice alınmayınca orada ne yaptık, dedik ki 'eyvallah erken seçim'. Ne oldu? Gittik erken seçime, rezili rüsva oldun. Yani bizim bunlardan korkmak diye bir derdimiz yok' 'Şu anda IMF'ye Türkiye'nin borcu var mı? Yok. Neyi konuşuyorsun sen hala, hangi erken seçim? Bunlarla sen halkı aldatamazsın. Demokrasilerde zaman bellidir, vakit gelir çıkarsın, seçimi yaparsın. Sen şimdi ey Kılıçdaroğlu, çalış da 2019'un Mart'ına hazırlan' 'Türkiye güvenlikten ekonomiye her alanda tarihinin en önemli imtihanlarından birini veriyor. Bu süreçte en büyük üzüntülerimizden biri Türkiye'nin ana muhalefet gibi demokrasilerde çok önemli görev üstlenen bir makamının adeta boş durumda olmasıdır. Türkiye'de ana muhalefet yok biliyor musunuz? Halbuki bir de ana muhalefet olsa demokrasi mücadelemiz çok daha güçlü olacaktı'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısına ilişkin, "Tutturdu şimdi 'Erken seçim.' diyor. Seçimin zamanı belli zaten. AK Parti iktidarlarında çıkmaz sokak olursa ki bu biliyorsunuz 7 Haziran'da olmuştur, koalisyon görüşmeleri vesaireler falan hiçbir bir netice alınmayınca orada ne yaptık, dedik ki 'eyvallah erken seçim'. Ne oldu? Gittik erken seçime, rezili rüsva oldun. Yani bizim bunlardan korkmak diye bir derdimiz yok." dedi.

Erdoğan, Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Konya İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, toplantının hayırlar getirmesini temenni etti. Kuruluşundan bugüne kadar Konya'da AK Parti teşkilatlarında görev yapanlara teşekkür eden Erdoğan, ahirete irtihal edenlere de Allah'tan rahmet diledi.

Konya'ya en son halk oylamasından iki gün önce geldiğini belirten Erdoğan, bugün de toplu açılış töreni gerçekleştirerek Konyalılarla hasret giderdiklerini söyledi.

Toplantının düzenlendiği salonun yapımını gerçekleştiren Selçuklu Belediyesini tebrik eden Erdoğan, bu sırada merkez Karatay ilçesiyle ilgili bir pankart açılması üzerine, "Yani burası Karatay mı? Niye kıskanıyorsunuz? Karatay'ın da olsun." ifadesini kullandı. Erdoğan, "İşte AK Parti belediyeciliği budur, birbiriyle hayırda yarış ederler." diye konuştu.

- "Konya en başından beri bizim yanımızda dimdik durdu"

Kendilerini sevgisi ve coşkusuyla bağrına basan Konya'ya şükranlarını sunan Erdoğan, "Biz siyasete milletimizle birlikte başladık, milletimizle birlikte bugünlere geldik, inşallah hedeflerimize de yine milletimizle birlikte ulaşacağız. Konya en başından beri bizim yanımızda dimdik durdu. İçeride ve dışarıda adeta yedi düvele karşı verdiğimiz mücadelede Konya'dan aldığımız destek ve güç bizim için çok önemlidir." dedi.

Konya'nın kendilerini hiç yalnız bırakmadığını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, enerji gibi konularda Konya'nın her zaman ilk akıllarına gelen illerden biri olduğunu bildirdi.

Yüksek hızlı tren denildiğinde de akıllarına ilk Konya'nın geldiğini anlatan Erdoğan, Konya'da hızlı trenin açılışını yaptıkları günün de kendisi için ayrı bir bahtiyarlık olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tabii bunlar yeterli mi? Yeterli değil. Niye? Çünkü biz Konya'yı inşallah medeniyetler yarışında çok daha farklı bir konuma oturtmak istiyoruz. Onun için bugüne kadar burada hizmet veren gerek Sayın Başbakanımızdan, gerek milletvekillerimizden, gerek belediye başkanlarımızdan da teşkilatlarımızdan da Allah razı olsun. Hepsinin burada emeği oldu, hepsi ellerinden geleni yaptılar. Çünkü Konya bir Selçuklu başkenti, bir Selçuklu başkenti olarak da biz Konya'ya o layık olduğu hizmetleri vermenin ancak gayreti içinde olabilirdik ve bunu başardığımıza inanıyorum."

Konya'nın çok daha farklı hizmetleri almak suretiyle Anadolu'nun ortasında dünyaya farklı sinyalleri de vereceğine söyleyen Erdoğan, kenti dünyanın farklı çekim alanlarından biri haline getireceklerini belirtti.

- "Türkiye'de ana muhelefet yok biliyor musunuz?

Türkiye'nin güvenlikten ekonomiye, her alanda tarihinin en önemli imtihanlarından birini verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu süreçte en büyük üzüntülerimizden biri Türkiye'nin ana muhalefet gibi demokrasilerde çok önemli görev üstlenen bir makamının adeta boş durumda olmasıdır. Türkiye'de ana muhelefet yok biliyor musunuz?" dedi.

Erdoğan, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Habuki bir de anamuhalefet olsa demokrasi mücadelemiz çok daha güçlü olacaktı. Karşımızda varlık gayesi ana muhalefet olarak kalmak olan bir siyasi parti bulunuyor. Böyle olduğu için de ana muhalefet partisi ülkenin ve milletin hiçbir meselesiyle ilgilenmiyor, hiçbir proje üretmiyor, hiçbir fikir ortaya koymuyor. Bu ara hiçbir şey bulamadı düşündüler, düşündüler 'Ne yapsak, ne yapsak?' tutturdu şimdi 'Erken seçim' diyor. Seçimin zamanı belli zaten. AK Parti iktidarlarında çıkmaz sokak olursa ki bu biliyorsunuz 7 Haziran'da olmuştur, koalisyon görüşmeleri vesaireler falan hiçbir bir netice alınmayınca orada ne yaptık, dedik ki 'eyvallah erken seçim'. Ne oldu? Gittik erken seçime, rezili rüsva oldun. Yani bizim bunlardan korkmak diye bir derdimiz yok ama şu anda her şey tıkırında giderken, Türkiye büyümede ilk yarıda 5,1'i yakalamışken, dünyada Çin ve Hindistan'dan sonra üçüncü sıradayız dikkat edin."

Türkiye'nin yıl sonu itibarıyla yüzde 7'lik büyümeyi yakalayacağını ifade eden Erdoğan, "Sen daha neyin erken seçimini istiyorsun? Daktilolar başbakanlığın önüne fırlatılmıyor ki böyle bir durum yok. O bunların geçmişinde vardı, biliyorsunuz her şey iflastaydı, daktiloları geliyor başbakanlığın önüne fırlatılıyordu, herkes aç, susuz öyle bir noktaya gelmişti o zaman seçim üstüne seçim, seçim üstüne seçim ama hamdolsun bizde böyle bir durum yok. Şu anda azimle, kararlılıkla biz geleceğe yürüyoruz. İnşallah yıl sonu itibarıyla da büyümede onu yakalayacağız." dedi.

Merkez Bankasının, göreve geldiklerinde 27,5 milyar dolar seviyesinde bulunan döviz rezervinin bugün 117 milyar dolara ulaştığına işaret eden Erdoğan, IMF'ye olan borcun da 23,5 milyar dolar olduğunu ve bu borcu da 2013'te sıfırladıklarını hatırlattı.

Erdoğan, "Şu anda IMF'ye Türkiye'nin borcu var mı? Yok. Neyi konuşuyorsun sen hala, hangi erken seçim? Bunlarla sen halkı aldatamazsın. Demokrasilerde zaman bellidir, vakit gelir çıkarsın, seçimi yaparsın. Sen şimdi ey Kılıçdaroğlu, çalış da 2019'un Mart'ına hazırlan. Bak ardından da kasım seçimleri var."

(Sürecek)
Kaynak: AA