AİÇÜ'de Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu Ve Bowling Salonu Açıldı

Ağrı İbrahim Ççen Üniversitesi merkez kampüsünde inşa edilen yarı olimpik yüzme havuzu ve bowling salonu açılış töreniyle hizmete girdi.

AİÇÜ'de Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu Ve Bowling Salonu Açıldı
Açılış törenine, Vali Sayın Süleyman Elban, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Ersan Başar katıldı.

Oldukça kapsamlı olan yarı olimpik yüzme havuzu ve bowling salonunun İçerisinde fin hamamı, sauna, fitness salonu, kafeterya, bowling salonu, yetişkin ve çocuk havuzunun bulunduğu kompleks yapı bulunuyor. Üniversitenin fiziki yapılaşma bakımından iyi bir konumda olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, hizmete giren son teknolojiyle donatılmış kompleksin üniversitede ihtiyaç duyulan önemli bir boşluğu dolduracağını, yarı olimpik yüzme havuzun yerel ve ulusal birçok yarış ve organizasyona ev sahipliği yapabilecek özelliklere sahip olduğunu söyledi.



Üniversitenin zengin yeşil doku içerisinde sosyal, kültürel ve sportif yaşam alanlarıyla mutlu bir eğitim yuvası olduğunu söyleyen Karabulut, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin en az eğitim-öğretim faaliyetleri kadar önemli olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA