Ağrı ASP İl Müdürü Mehmet Şafi Erim 'Ramazan Tüm Dünya'ya Büyük Bir Ders Verdi'

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Şafi Erim ile Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş ile birlikte Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Ramazan Taş’ı ve 2 diğer kişiyi ziyaret etti.

Ağrı ASP İl Müdürü Mehmet Şafi Erim 'Ramazan Tüm Dünya'ya Büyük Bir Ders Verdi'
Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Şafi Erim ile Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Diyadin İlçesi Günbuldu Köyünde çobanlık yaparken elektrik direğinde tele takılı kuşu kurtarmak isterken elektrik akımına kapılan ve elleri kesilen Ramazan Taş demir’i , Eleşkirt İlçesinde oynadığı demir çubuğun elektrik tellerine takılması sonrası elektrik akımına kapılarak ellerinde önemli yanıklar oluşan 11 yaşındaki Veysi Yakut’u ve Doğubayazıt İlçesinde elektrik akımına kapılarak ölümcül yaralar alan ve hayati tehlikesi devam eden Abdullah Işık’ı , Erzurum Bölge Araştırma Hastanesinde ziyaret etti.

Ağrı ASP İl Müdürü Mehmet Şafi Erim ile Erzurum ASP İl Müdürü Cemil İlbaş, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesinde tedavi gören Ağrılı Ramazan Taşdemir, Veysi Yakut ile Abdullah Işık’ı ziyaret etti. Hastalar hakkında doktorlardan genel bilgiler alan Erim, Ramazan Taşdemir’in kuşu kurtarmak için ellerinden olmasının Türkiye’ye ve Dünya’ya büyük bir ders verdiğini ifade etti.

İl Müdürü Erim, “Ramazan bize bugün her canlının hayatının önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Elektrik direğinde can çekişen kuşu kurtarmak için direğe çıkan Ramazan, kuşu kurtardıktan sonra aşağı inerken maalesef elektrik akımına kapılmış ve uzun süre direkte asılı kalmış. TEDAŞ ekipleri tarafından elektrik direğinden indirilip, ambulansla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Burada tedavi altına Ramazan’ın elleri dirsek kısmından kesildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak Ramazan kardeşimizin ve ailesinin her zaman yanında olacağız. Ramazanın kesilen kolları için Sağlık Bakanlığımız, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Ağrı Valiliğimiz protez kol için destek olacaklarını belirttiler. İl Müdürlüğümüz koordinesinde tüm bu kurumlarımız birleşerek Ramazan kardeşimize parmakları hareket eden protez kol takabilir, bunun Ramazan’ı daha mutlu edeceği kanısındayım” dedi.

Kaynak: İHA