AB Temsilcisinden Horon Gösterisi

Avrupa Birliği tarafından düzenlenen iklim değişikliği eylem haftası etkinlikleri kapsamında Trabzon’a gelen AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Başkan Yardımcısı Tibor Sztaricskai öğrencilerle birlikte horon oynadı.

AB Temsilcisinden Horon Gösterisi
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Başkan Yardımcısı Tibor Sztaricskai, AB iklim değişikliği eylem haftası kapsamında 16-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliklerin kapanışını yapmak üzere Trabzon’a geldi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi işbirliği ile Düzköy ilçesinde üniversite öğrencileri ve Düzköy halkının katılımlarıyla iklim değişikliği farkındalığını oluşturmak üzere düzenlenen etkinliklerde ağaç dikim şenliği, Avrupa Birliği yetkilileri ile söyleşi ve konserler düzenlendi.

Etkinliklerin son bölümünde kemençe ile horon oynayan üniversite öğrencilerine eşlik eden Tibor Sztaricskai horon oynamayı bilmediği halde ritim tuttu. İlk kez böyle bir etkinliğe katıldığını belirten Sztaricskai, “Türkiye’deki görevime yeni başladım. Kemençe aslında benim ülkem olan Macaristan’da da kullanılan bir alet ve orada da bu müziği duyabiliyorsunuz. Öğrenciler büyük bir zevkle katıldılar ve dans ettiler. Bende onlara katıldım çok güzel oldu. Eminim ki onlar içinde unutulmaz bir gün olacak” dedi.

Trabzon’da çevre haftasının son etkinliğinin Düzköy ilçesinde düzenlendiğini dile getiren Sztaricskai, “İklim değişikliğiyle ilgili hem üniversite öğrencilerinin hem de genel olarak kamuoyunun farkındalığını arttırılması için biz buraya geldik. Bu etkinliğe katılan öğrenciler önümüzdeki süreçte ellerindeki kağıdı yere atarken bir kez daha düşünecekler” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA