Yeşilırmak'ta Jet-Ski Gösterisi İlgi Gördü

Kanal İstanbul’a kardeş proje olarak gösterilen Kanal Tokat Projesi kapsamında su seviyesinin yükseltildiği Yeşilırmak’ta jet-ski gösterisi yapıldı.

Yeşilırmak'ta Jet-Ski Gösterisi İlgi Gördü
Tokat merkezden geçen Yeşilırmak’ta Kanal Tokat Projesi kapsamında Rubber-Dum sistemi ile su seviyesi 2,5 metre yükseltildi. Almus Baraj Gölü’nde bir tesiste hizmet veren jet-skiler Kanal Tokat Projesi için şehre getirilerek Yeşilırmak’a indirildi. İki jet-ski ile birlikte su kayağı yapan sporcuları vatandaşlar ırmak kenarında izledi. Vatandaşlarla birlikte gösterileri izleyen Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Rubber-Dum sistemi ile Yeşilırmak’ta su seviyesinin 2,5 metreye yükseldiğini kaydetti.

Almus ilçesinde jet-ski ile su sporu yapan ekibi Yeşilırmak’ta gösteri yapması için davet ettiklerini ifade eden Başkan Eroğlu, “Tokat’ta deniz yok ama adeta deniz havasında vatandaşlarımız gösterileri izlemekten mutlu olduklarını söylediler. Yeşilırmak kenarında peyzaj çalışmaları kapsamında iskeleler, su fıskiyeleri, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, sosyal tesisler yapacağız. Bu çalışmalarda bittiğinde Yeşilırmak şehrin adeta kalbi olacak, turizm anlamında gözde bir yer haline gelecek. Gondollar ve kayıklarımıza önümüzdeki ay gelmiş olacak. Kayıklar geldiği zamanda Yeşilırmak’ta vatandaşlarımız ayrı bir heyecan yaşayacak” dedi.

Kaynak: İHA