Uşak'ta Proje Açılış Töreni

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Uşak İlim Yayma Cemiyeti tarafından yürütülecek "Bir İmkan, Bir İnsan, Bir İnsan, Bir Dünya" Projesi'nin açılışı törenle yapıldı.

Uşak Gençlik Merkezinde düzenlenen törende konuşan Uşak Valisi Salim Demir, Türkiye'nin geleceğini garanti altına almak için devlet ve millet olarak gençler için yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Gençlerin Türkiye'nin geleceğini temsil ettiklerini belirten Vali Demir, "Gençler, geleceklerini temsil ettikleri gibi ailelerinin geleceklerini de temsil ederler. Devletin ve milletin geleceğini de temsil ederler. Dolayısıyla biz gençlerimizde biraz önce İlim Yayma Cemiyeti'nin 1951 yılından beri yapmakta olduğu gibi manevi tohumları yeşertebilirsek, geleceğimiz daha sağlam daha garantili olacaktır." dedi.

Bir insanın hayırlı olabilmesi için diğer insanlara faydalı olması gerektiğini ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Bunun olabilmesi ancak manevi anlamda dolu dolu yetişmiş olmamız lazım, ancak o zaman diğer insanlara faydalı olabiliriz. Dolayısıyla yurdumuzun her yerinde olduğu gibi Uşak'ta da İlim Yayma Cemiyeti'nin bu anlayışla gençlerimize hizmet ettiğini görmek bizi gururlandırıyor. İnancımız diyor ki 'Bir insanı yaşattıysanız bütün insanlığı yaşatmış olursunuz ama bir insanı öldürürseniz bütün insanlığı öldürmüş gibi olursunuz'. Bu kıymetli projenin kentimize ve gençliğimizde hayırlı olmasını diliyorum."

Vali Demir, projenin öğrencilere evrensel ve insani değerlere sahip bireyler olmalarının sağlanması, toplumsal hayata aktif katılan girişimci bireyle olarak yetiştirilmelerine destek olunması ve bilinçli, idealist, özgüvenli, nitelikli birer birey olmalarına katkı sağlanması amacıyla hazırlandığını belirtti.

Projenin 30 Haziran 2018'e kadar yürütüleceğini aktaran Vali Demir , projede Arapça ve İngilizce, dikiş nakış ile pastacılık kursları, değerler atölyesi çalışması, yemek yarışması ve il gezileri düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA