Uluslararası Nebiye Elmas Sanat Galerisi'nden Cumhuriyet Bayramı'na Sanatsal Şölen

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, geçtiğimiz ay hizmete giren Uluslararası Nebiye Elmas Sanat Galerisi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde 6 sanatçının eserlerine ev sahipliği yaptı.

Uluslararası Nebiye Elmas Sanat Galerisi'nden Cumhuriyet Bayramı'na Sanatsal Şölen
Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen ve ‘Sanat Şöleni’ adını taşıyan karma sergi açılışında, galerinin sanatçıları; Ankara İl Temsilcisi M. Cemal Yalçın, Antalya İl Temsilcisi Sema Erenoğlu Kalecik, Bursa İl Temsilcisi Serpil Kalkan ve İzmir İl Temsilcisi Zeynep Salman’ın eserleri sergilendi. Açılışta galerinin Türkiye temsilcisi Nurdan Çakır Tengiz ile dünya temsilcisi Beriye Başak da Kardeşlike Barış Yorganı ile katıldı.

Kuratörlüğünü; Uluslar arası Nebiye Elmas Sanat Galerisi Halkla İlişkiler Müdürü Haşmet Demirbil’in üstlendiği sergi açılışında; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Kaymakam refiği Uğur Karakaya, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı ve kalabalık bir sanatsever topluluğu hazır bulundu.

Dört sanatçıya ait 100 civarındaki eserin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu karma resim sergisinde; Dünya’nın 44 ülkesini gezen ve üzerinde bu ülkelere ait yamalarının bulunduğu 14 metre uzunluğundaki Kardeşlik ve Barış Yorganı da sergilendi.

Sergiyi gezen Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan muhabirimize yaptığı açıklamada, Haşmet Demirbil ve sanatçı arkadaşları tarafından düzenlenen sergi açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Ben bu eserlerin ortaya çıkarılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu etkinlik; çevremizdeki yaşanılanların ve hayatın anlatılması ve tanıtılması adına sanatın ve sanatçının neler yapabileceğinin küçük bir göstergesidir. Burası Ayvalık’ta ciddi bir sanat merkezinin olduğunu ve olabileceğini, bu alanın geliştirilebileceğini de kanıtlıyor. Ayvalık ciddi bir sanat merkezi. Bunun üzerine de biraz durup, yoğunlaşmak gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan da; ilçede yeni bir sanat galerisinin açılmasının sevindirici olduğunu vurgulayarak, “Burada Haşmet Demirbil’in önderliğinde, ülkemizin farklı bölgelerinden 6 sanatçımız bir araya gelerek, uluslar arası arenada bir nevi kardeş kent hazırlığı yapılmakta, kardeş kent öncesinde de bu sanatçılar sanatsal faaliyetlerini birleştirdiler. Biz Ayvalık Belediyesi olarak hem Ayvalık’a, hem de sanatçılarımıza destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA