Türkiye Romanları Leyla'nın Ayağı İçin Seferber Oldu

Diyabet sebebiyle sol bacağını kaybeden Roman genç kadının sağ ayağı da kangren oldu. Diğer ayağının kesilmesi gündeme gelen genç kadının ameliyatı için gereken paranın toplanması için ülkenin her yerindeki Roman vatandaşlar seferber oldu.

Türkiye Romanları Leyla'nın Ayağı İçin Seferber Oldu
Bursa’da Leyla Yılmaz (26), 2 yıl evvel diyabet hastalığına bağlı damar tıkanıklığı sebebiyle sol bacağını kaybetti. O günden sonra tekerlekli sandalyeye mahkum olan genç kadın, koltuk değneği ile az da olsa yürüyebiliyordu. Ancak hastalık etkisini sağ ayakta da gösterdi. Ayağı kangren olan genç kadının diğer bacağının kurtarılması için 18 bin TL gerekiyor. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan Leyla’yı kurtarmak için Yalova Genç Romanlar Derneği ilk adımı attı. Olayı Türkiye Romanlar Konfederasyonu’na taşıyan Yalova Genç Romanlar Derneği Başkanı Kerem Koyuncu, konfederasyonu harekete geçirdi.

Ülkenin her yerindeki 19 federasyon ve 395 derneğe yazılan yazı ile genç kadının ameliyatı için gereken paranın toplanması istendi. Bunun üzerine Roman vatandaşlar ellerinden geldiği kadar yardımda bulunmaya başladı.

Kısa sürede büyük bölümü toplanan ameliyat parasının kalanı ise Yalova Belediyesi tarafından karşılandı.

Yalova’ya getirilen Leyla Yılmaz, "Çok heyecanlı ve mutluyum. En çok da 5 yaşındaki çocuğum için çok heyecanlıyım. Kendimi çok garip hissediyorum. İyileştiğimde tek hayalim oğlumla gezip tozmak. Ben bana yardım eden herkese teşekkür ederim" dedi.

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Hacı Ramazan Işıldak, "Konfederasyon olarak kardeşimize destek olabildiğimiz için çok mutluyuz. İlk defa böyle bir şey yaşanıyor. Bundan sonra Romanların kendi imkanları ve güçleriyle kardeşlerine destek olacağını göstermiş olduk. Konu bize iletildiği anda harekete geçtik. 24 saatte para toplandı" diye konuştu.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Biz hekimlerle görüştük, bize müjdeli haber verdiler. İnşallah kardeşimiz kısa sürede iyileşecek" şeklinde konuştu.

Hastane yetkilileri, Leyla Yılmaz’ın ayağındaki kangrenin bir hayli ilerlediğini, ayak bölümünün ameliyatla alınacağını, ancak bacağının kurtulacağını belirtti.

Kaynak: İHA