TÜGVA'dan Hazerfen Okulu

TÜGVA İstanbul İl Temsilciliğinin 'Hezarfen Okulu İle Hayallerine Kanat Aç' projesi için başvurular başladı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İstanbul İl Temsilciliği'nin, havacılığa meraklı lise öğrencilerine yönelik düzenlediği "Hezarfen Okulu İle Hayallerine Kanat Aç" projesi için başvurular başladı.

TÜGVA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, vakıf, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Stratüs Havacılığın proje destekçisi olduğu “Hezarfen Okulu İle Hayallerine Kanat Aç” projesi ile havacılığa merakı olan ve pilot olmak isteyen gençleri, hayallerine ulaştıracak yolu gösterecek.

İstanbul’da ikamet eden, havacılığa ilgi ve merak duyan lise öğrencileri, Hezarfen Okulu’nda, sivil ve genel havacılık dersleri alarak, proje yürütücüsü TÜGVA merkezlerinde, her ay bir merkez olmak üzere proje boyunca eğitmenler ile simülatör eğitimi görecek. Okullara götürülen simülatörlerle öğrenciler uçuş deneyimi de yaşayacak.

Havacılık Müzesi, THY gezisi, 3. Havalimanı gezisi, Pegasus AERO Park gezisi, Rahmi Koç Havacılık Müzesi gezisi gibi gezileri de kapsayan proje, gençleri havacılığın her alanı ile tanıştırarak onlara bu alanda ön bilgiler verilecek. Hezarfen Okulu projesi ile, havacılık ve pilotluğa ilgi duyan gençler, kariyer hedeflerini bilinçli şekilde belirleyip, nitelikli çalışmalarla bu hedef doğrultusunda çalışmalarını yürütebilecekler.

Başvurular, TÜGVA Gaziosmanpaşa ilçe temsilciliğinden yapılabilecek.
Kaynak: AA