Trabzon'da 84 Kişiye Fuhuş Gözaltısı

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro ekiplerinin il genelinde gerçekleştirmiş olduğu operasyonlarda 42’si yabancı uyruklu 70 kadını para karşılığı ilişkiye girmek suçundan, 14 şüpheliyi ise fuhuşa yer temin etmekten suçundan olmak üzere toplam 84 kişiyi gözaltına alındı.

Trabzon'da 84 Kişiye Fuhuş Gözaltısı
Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Ahlak Büro ekipleri gerçekleştirmiş olduğu operasyonlarda Ortahisar İlçesi Değirmendere ve Çömlekçi semtlerinde bulunan 4 otel ve 2 restorana baskın düzenledi.

Bu baskınlarda para karşılığında restoranlarda anlaşarak otellerde cinsel ilişkiye girdiği öğrenile 70 kadın ve bu işletmelerin sahipleri ile çalışanları olduğu öğrenilen 14 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edilen şahısların burada yapılan kimlik tespitlerinde 70 kadının 42’sinin yabancı uyruklu olduğu tespit edildi. Bu kadınlar Ahlak Büro Amirliği’nde yapılan işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne sevk edildi. Emniyetteki ifadelerinde Gürcistan, Azerbaycan, Özbekistan, Tacikistan ve Romanya gibi ülkelerde Türkiye’ye gelen 42’i kadının kendi ülkelerinde doktor, avukat, mühendis olarak çalıştıkları ülkelerinin ekonomik sorunları nedeniyle Türkiye’ye geldikleri öğrenildi. 28 kadının ise idari para cezası uygulanarak serbest kaldığı kaydedildi.

Öte yandan gözaltına alınan 14 kişi “Fuhuşa aracılık ve yer temininde bulunmak” suçları işledikleri gerekçesi ile Trabzon Adliyesi’ne sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkan şahıslardan 7’si tutuklanarak Bahçecik Cezaevi’ne gönderildi. Diğer 7 kişi ise adli Kontrol şartı ile serbest kaldı.

Kaynak: İHA