Terme Pazar Camisi Restore Edilecek

Terme Pazar Camisi'nin restorasyon çalışmalarına kısa süre içinde başlanacağı belirtildi.

Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Müftüsü Recep Apaydın, Pazar Camisi imamı Hasan Şakiroğlu, Terme Tarihi Pazar Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail İskender ile restorasyon süresince cami cemaatinin ibadetlerini yerine getirebilmeleri için belediye tarafından tahsis edilen hizmet binasının üçüncü katında incelemelerde bulundu.

Kul, yaptığı açıklamada, Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ve gerçekleştirilen ihale ile Terme Pazar Camisi'nin restorasyon işine önümüzdeki hafta başlanacağını söyledi.

Restorasyon süresince caminin ibadete kapatılacağını, bu sürede ihtiyacı karşılamak üzere Terme Belediyesi tarafından tahsis edilen alanın kullanılacağını belirten Kul, "1840'lı yıllarda yapılan cami, Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyor. Camimizin restorasyon çalışmaları, özellikle gelecek nesillerimiz için önem arz ediyor. Tüm insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen tarihi yapıların korunması sorumluluklarımız arasındadır." dedi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve ilçedeki din görevlileri işbirliğinde, güzel bir çalışma yapılacağını aktaran Kul, restorasyon çalışmalarının 400 günde tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

Apaydın da restorasyon sürecince geçici olarak belediye hizmet binasını tahsis eden Kul'a, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA