Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çerkezköy ilçesindeki Metin Seçkin Ortaokulu, düzenlenen törenle açıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tören Vali Mehmet Ceylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, daire başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, törende yaptığı konuşmada, belediye olarak eğitim konusunda desteklere devam ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Çerkezköy'deki eğitimin bugün geldiği nokta, eğitim için yaptıklarımızın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Ben bu okulun yapılmasında emeği geçen 28 hayırsever vatandaşımıza sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Biz de 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında inşa ettiğimiz okullarımızın yaklaşık bir ay sonra 10.’sunun devir teslimini gerçekleştireceğiz. Bu eğitim yuvasının Çerkezköy’e hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

-Ergene Marmaracık Göleti Sosyal Tesisleri temel atma töreni

Ergene Marmaracık Göleti Sosyal Tesisleri'nin temel atma töreni, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, törene Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan Albayrak, belediye olarak projelerini aksatmadan sürdürdüklerini belirtti.

Vatandaşlara daha iyi hizmet için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Albayrak şunları kaydetti:

"Sağlık ve Yeşiltepe mahallelerinde altyapı çalışmalarının tamamı bitti, üst yapı çalışmaları ise devam ediyor. Temiz bir içme suyuna kavuştular. Biraz zor ve zahmetli oldu ama siz ve sizin çocuklarının bu yapılanları takdirle anacaklardır. Önümüzdeki 1,5 yıl boyunca da Ergene'ye hizmetlerimiz devam edecek. Ergene'deki değişimi görmemek mümkün değil. Önümüzdeki süreçte de hizmetlerimize devam edeceğiz. Bu hizmet burada ciddi anlamda bir hareketlenme sağlayacaktır. Gölet bu hizmetlerden sonra Trakya'nın çekim merkezi haline gelecektir. Ben tesisin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum"

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak da ilçenin ekonomik imkanlarının büyük olduğunu belirterek, Marmaracık'ta sosyal belediyecilik anlamında bir sosyal tesisin yapılmasının faydalı olacağını kaydetti.

Kaynak: AA