Sağlık Vatandaşın Ayağına Gidiyor

Dursunbey Belediyesi, evde sağlık hizmetleri kapsamında Toplum Sağlığı Merkezi ile imzalanan protokolünü yenilendi. Yenilenen protokol ile belediye sağlık hizmetlerini vatandaşın ayağına götürmeye devam edecek.

Dursunbey Belediyesi, 2015 yılından bu güne sürdürdüğü evde sağlık hizmetlerini devam ettiriyor. Belediye ile Devlet Hastanesi arasında oluşturulan protokol ile İlçe genelinde bulunan ve sağlık merkezlerine ulaşamadığı tespit edilen vatandaşlara sağlık hizmetleri evlerinde verilmeye devam edecek.

Proje hakkında bilgi veren Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, "Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ilçemiz genelinde ev ev dolaşarak yardıma muhtaç, elden ayaktan düşmüş vatandaşlarımıza hizmet etmek için çalışıyor. Ekiplerimiz bazı vatandaşlarımızı evlerinden alarak Sevgi Evinde misafir ediyor. Fakat bazı yaşlı vatandaşlarımız bu teklifimizi ne yaparsak yapalım kabul etmiyor. Evlerinde temizlik yaptığımız, gıda desteği yaptığımız bu vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerinin de götürülmesi için 2015 yılında başlattığımız proje yoğun ilgi gördü ve vatandaşımız tarafından da beğeni ile karşılandı. 2015 yılında imzaladığımız protokolü bugün Devlet hastanemiz ile yeniliyoruz. Bu projemiz ile evlerinde bakıma muhtaç vatandaşlarımızın ayağına kadar Doktor ve tıbbi malzemeleri ulaştırmaya devam edeceğiz. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi.

Kaynak: İHA