Lösemi Hastası Mushab'a Evde Eğitim

Adıyaman’da, lösemi hastalığı nedeniyle okulda eğitim göremeyen 9 yaşındaki Mushap Erdil’e, Milli Eğitim Bakanlığınca evde eğitim hizmeti sunuluyor. Küçük Mushab, büyünce çiftçi olup vatandaşlara organik gıda üretmeyi hedefliyor.

Lösemi Hastası Mushab'a Evde Eğitim
3 yıl önce yakalandığı lösemi hastalığı nedeniyle akranları gibi okula gidemese de Milli Eğitim Bakanlığının hizmeti sayesinde evde eğitim alıyor.

Henüz 6 yaşındayken lösemi teşhisi konulan Mushap Erdil, Cumhuriyet Mahallesinde inşaat işçisi olarak çalışıp geçimini sağlayan Baba Metin Erdil, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kendilerine ve lösemi hastalarına verdikleri hizmetten dolayı sonsuz teşekkür ettiğini söyledi.



Tedavisi devam ettiği için çocuklarını okula gönderemeyen Erdil ailesi, çocuklarının eğitiminden geri kalmaması için evde eğitim hizmetinden yararlandı.

Lösemi hastalarına verilen destekten dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devletine teşekkür ettiklerini söyleyen baba Metin Erdil, “3 yıldır lösemi tedavisi görüyor, Hacettepe İhsan Doğramacı Hastanesinde tedavimiz devam etmekte. Zaten bu lösemi tedavisinde devletin tedavisi olmazsa hiçbir şey alamazsınız, çünkü baya masraflı ve uzun süren bir tedavi olduğu için.

Devlet bütün imkanları karşılıyor. Eğer devlet olmasaydı ben bu çocuğumu bugünlere getiremezdim. 15-20 yıl evvel okullarımızda öğretmenler kısıtlıyken bugün günümüzde gördüğümüz öğretmenlerimiz evlerimize kadar gelip çocuklarımıza eğitim veriyor. Bunu yapan yine devletimizdir. Bu çok güzel bir şey çocuğumuzun geride kalmaması için öğretmenin eve gelmesi hem tedavisini görmesi hem de eğitim görmesi bu tür çocuklar için büyük bir avantajdır” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan lösemi hastası Mushab Erbil ise, “Öğretmenimin bana okuma ve yazma öğretiyor çok mutluyum. Büyünce çiftçi olacağım. Çünkü piyasa da sağlıklı gıdalar bulamıyorum. Sağlıklı gıdalar yetiştireceğim organik olacak” dedi.

Evde verilen eğitimden dolayı oldukça memnun olduklarını söyleyen anne Gülşen Erdil, “Şuanda evde eğitim görüyoruz. Hocamızdan Allah razı olsun kabul edip eve geldi. Çok güzel ilgileniyor, ders veriyor, yardımcı oluyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA