Kurtuldukları Soykırımı 'Hologram' Yoluyla Anlatacaklar

Chicago'daki Illinois Soykırım Müzesi’nde açılacak olan daimi sergi, 'hologram' aracılığıyla ziyaretçilerle soykırım tanıklarını bir araya getirecek.

ABD’nin Chicago kentindeki Illinois Soykırım Müzesi'nde ziyaretçilerin soykırım tanıklarıyla “hologram” yoluyla sohbet etmelerine imkan sağlayan bir sergi açılacak.

Müze bünyesinde "Take a Stand Center" adıyla 29 Ekim Pazar gününden itibaren ziyarete açılacak interaktif sergi üç bölümden oluşacak.

Yapılışı 3 yıl süren ve dünyada tek olma özelliği taşıyan serginin "Abe & Ida Cooper Survivor Stories Experience" adını taşıyan ilk bölümünde ziyaretçiler, 66 kişi kapasiteli tiyatro sahnesine yansıtılan hologram sayesinde 7’si Chicago’da yaşayan toplam 13 soykırım tanığı ile sohbet edebilecek.

Rezervasyonla gezilebilecek bu bölümdeki ses sistemi, ziyaretçilerin sahnedeki holograma sorular sorabilmelerine olanak tanıyacak.

Hologramla soruları yanıtlayacak tanıkların Alman, Polonyalı, Belaruslu ve Çekyalı olduğu da belirtildi.

Ziyaretçilerle yapacakları sohbetlerin gerçeğe yakın olabilmesi için hologramların yaklaşık 2 bin soruyu önceden cevapladıkları öğrenildi.

Ziyaretçiler serginin "Goodman Upstander" adı verilen ikinci bölümünde ise Nelson Mandela, Malala Yusufzay, Cesar Chavez ve George Clooney gibi isimlerin aralarında yer aldığı çok sayıda isim hakkında interaktif şekilde bilgi edinebilecek.

Yaklaşık 400 metrekarelik alana sahip serginin son bölümünde de "Take a Stand Lab" yer alacak.

Toplanan yaklaşık 30 milyon dolarlık yardımlarla oluşturulan sergiye Amerikan basını yoğun ilgi gösteriyor.

Kaynak: AA