Kolyeleri 'Gönül Gözü'yle Yapıp Hediye Ediyor

Tokat'ta yaşayan ve küçük yaşta geçirdiği hastalık sonucu görme yetisini kaybeden 40 yaşındaki Münevver Şahin, Turhal Belediyesi Hanımeli Kültür Merkezinde aldığı eğitimin ardından yapmaya başladığı kolyeleri arkadaşları ve yakınlarına hediye ediyor.

Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan 40 yaşındaki görme engelli Münevver Şahin, yaptığı kolyeleri arkadaşları ve yakınlarına hediye ediyor.

Küçük yaşlarda geçirdiği hastalık nedeniyle görme yetisini kaybeden Münevver Şahin, bir ay önce Turhal Belediyesi Hanımeli Kültür Merkezinde Ayla Kısacık'tan kolye yapımını öğrenmeye başladı. Şahin, yaptığı kolyeleri de arkadaşları ve yakınlarına veriyor.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, el işini yapmayı sevdiğini, bu nedenle kursa gitmeye karar verdiğini söyledi.

El becerilerini geliştirmek, bir şeyler öğrenmek istediğini dile getiren Şahin, "Kolye, bileklik yapıyorum. Hocalarımla aram çok iyi. Hepsini seviyorum. Hepsi de benimle ilgileniyor, yardımcı oluyorlar." dedi.

Kolye dizerken ara verip bazen flüt çaldığını, bazen de şarkı söylediğini anlatan Şahin, "Kolye yaparken mutluluk duyuyorum. Ben kendimi eğlendirdiğim için mutluyum, huzurluyum. Önemli olan gözü görmek değil, bakar kör olmamak. Ben de gönül gözümle görüyorum. Hayat her şeye rağmen devam ediyor. Engelliler yılmasınlar. Hayata devam edelim. Allah'a şükredelim, her şeye rağmen hayat güzel. Engelli de olsak hayata pozitif bakmak lazım." ifadelerini kullandı.

Taktığı kolyeyi de kendisinin yaptığını belirten Şahin, "Renk seçiminde hocalarım yardımcı oldu. Yaptığım kolye ve bileklikleri doğum günü gibi günlerde arkadaşlarım ve yakınlarıma hediye ediyorum." diye konuştu.

Kurs eğitmeni Ayla Kısacık da kendilerinin Şahin'i, Şahin'in de kendilerini sevdiğini anlatarak, "O bize biz de ona pozitif enerji veriyoruz. Münevver'de zorlandığımız tek şey, çok alıngan. Hafif bir ilgisizlik olduğu zaman alınıyor. Onu da gidermeye çalışıyoruz. Yaptığı ürünleri de arkadaşlarına ve yakınlarına hediye ediyor." dedi.

Kaynak: AA