Kahramanmaraş'ta Dar Gelirlilere Yeni Konutlar Yapılıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç: 'Kahramanmaraş'ta ev alması hayal olan vatandaşlarımızın ev sahibi olması için büyükşehir olarak garantörlük göreviyle kooperatifleri destekleyip vatandaşımızın ucuz ev alması gayretindeyiz'.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince dar gelirli vatandaşlar için yapılarak teslim edilen bin 480 konutun ardından şimdi de 38 bloktan oluşan 684 konutun yapımına başlanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kültürpark Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, yapımı tamamlanarak vatandaşlara teslimi yapılan Güneşevler Konut Projesinin ardından şimdi de aynı bölgede Yıldızkent adında konut çalışmasına başlandığını söyledi.

Amaçlarının kar amacı gütmeden vatandaşları ev sahibi yapmak olduğunu vurgulayan Erkoç, bunu Güneşevler projesiyle başlattıklarını belirtti.

"Ucuz arsa üreterek hiçbir kar marjı olmadan direkt maliyetine konut yapılan bir çalışmada yaklaşık 700 konut var" ifadelerinin kullanan Erkoç, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş'ta ev alması hayal olan vatandaşlarımızın ev sahibi olması için büyükşehir olarak garantörlük göreviyle kooperatifleri destekleyip vatandaşımızın ucuz ev alması gayretindeyiz. Aynı zamanda TOKİ ile ortak çalışmalarımız var. Kahramanmaraş'ta dar gelirli gruplara yönelik ev taleplerini 2018'de çok önemli oranda karşılama inancındayız. Bu konut projemizin de başarıyla gerçekleşeceği inancındayız."

Erkoç, yapacakları konut projesinin ilk etapta 700 civarında olduğunu, ancak arsa teminiyle beraber bu oranın artacağınA işaret etti.

Bölgede taleplere göre 3+1 yada 2+1 gibi konutlar yaparak önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Kahramanmaraş'ta özellikle dar gelirli vatandaşların ev hayallerini gerçekleştireceklerini dile getiren Erkoç, özel sektörden ev alamayan vatandaşlara, bu imkanı sunduklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA