Hayırseverlerin Yaptırdığı Yüksekokul Açıldı

Daday ilçesinde hayırsever baba ve oğlu tarafından yaptırılan meslek yüksekokulu törenle açıldı.

Kastamonu'da hayırseverler tarafından yaptırılan Daday Nafi ve Ümit Çeri Yüksekokulu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Arazisi hayırsever bir vatandaş tarafından bağışlanan, binası da hayırsever baba ve oğlu tarafından yaptırılan Kastamonu Üniversitesi Daday Nafi ve Ümit Çeri Yüksekokulu'nun açılışı törenle yapıldı.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, törende yaptığı konuşmada, eğitim öğretim faaliyetlerinin en üst ayağı olan üniversiteler ve yüksekokulların en ücra köşelere yayıldığını söyledi.

Meslek yüksekokullarında kadroların boş kaldığını hatırlatan Vali Karadeniz, şöyle konuştu:

"Meslek yüksekokulu bulunan yerlerde kontenjanların boş kalması biraz sıkıntı yarattı. Ancak hastalık belli ve çözümü de belli. Önümüzdeki yıl bu sorun çözülecektir. Bir öğrenci üniversite sınavından sonra tercih yaparken okuldan ne bekler sorusunu cevaplamalıyız. Eğitimdeki başarı ve mekanın nasıl olduğu araştırılır. Öğrencinin tüm sorunları cevaplandığı takdirde okunan yer cazibe merkezi olur."

Okul binasının hayırseverler tarafından yaptırıldığını kaydeden Karadeniz, "Okulumuzun arsası hayırsever bir vatandaşımız olan Sadık Atalay tarafından bağışlandı. Okul binası ise Nafi ve Ümit Çeri beyler tarafından yapıldı. Bu kişilere hayır yapmak nasip oldu. Daday el ele vererek bu noktaya geldi. Herkes gücü ve imkanları doğrultusunda yardımda bulundu. Birlikten kuvvet doğar sözü bu manzara için söylenmiştir." ifadelerini kullandı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise, üniversite olarak mutlu bir gün yaşadıklarını söyledi.

Daday halkı ve hayırseverlerin bu yüksekokulun açılması için önemli katkı sağladığını vurgulayan Rektör Aydın, "Hayırseverlere müteşekkiriz. Bu çok önemli bir katkı oldu. Bundan sonra yapamayacağız iş, aşamayacağımız dağ yoktur." diye konuştu.

Okul binasının 18 derslikten oluştuğunu belirten Aydın, "Yüksekokulumuzda 1 tane konferans salonu, 2 bilgisayar laboratuvarı, seminer ve toplantı salonu, yemekhane ve kantin bulunuyor. Yapılması planlanan yurt için de Mehmet Ali Çiftçi arazi bağışladı." dedi.

Konuşmalardan sonra okulun yapılmasına katkı sağlayanlara plaket takdim edildi.

Açılışın ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Törene, AK Pati Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, ilçe belediye başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA