GEA Arama Kurtarma Grubu Bangladeş'te

Tümü gönüllülerden oluşan GEA Arama Kurtarma Grubu, Arakanlı Müslümanlara sağlık hizmeti ulaştırıyor.

Tümü gönüllülerden oluşan GEA Arama Kurtarma Grubu'nun insani yardım ve medikal ekibi, Arakanlı Müslümanlara yardım ulaştırmak amacıyla Bangladeş'e gitti.

GEA Arama Kurtarma Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, GEA'nın 7 kişiden oluşan medikal ekibi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) bilgisi dahilinde, Cox's Bazar'da bulunan Moionarghona Village ve Balukhali Union'a ulaştı. Ekip, bulaşıcı hastalıklara karşın hijyen malzemeleri dağıtımı ve sağlık taraması çalışmaları yapıyor.

Açıklamada, ekip lideri Nazım Özdemir'in, "Yüzlerce kilometrelik yolu çıplak ayaklarla kat ederek komşu ülke Bangladeş’e sığınan insanlar çokzorlu yaşam koşullarıyla mücadele etmektedirler. Sayıları 1,3 milyonu bulan sığınmacıların yüzde 45'içocuklardır ve bu sayının 25 binini yetim kalmış çocuklar oluşturmaktadır. Hamile kadın sayısının dayüksek olduğu sığınmacıların sağlık ve gıda gereksinimlerinin karşılanması öncelikli sorunlararasındadır. Soruna çözüm bulanabilmesi için Bangladeş devleti ve sığınmacılar tüm dünyadangelebilecek her türlü desteğe ihtiyaç duymaktalar." şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Ekibin gönüllü üyelerinden Dr. Yaşar Kızılırmak ise bölgedeki Türk resmi ve gönüllü ekiplerin yaptığı çalışmaların göçün getirdiği acıları bir nebze olsun hafiflettigini, bütün dünyaya Arakanlı mültecilerin yaşadıklarını gösterdiğini ve bütün yardımların iyileşmeye kapı açtığını ifade etti.
Kaynak: AA